“Tja, en nu is de vakantietijd echt voorbij” verzucht Wim, net terug uit Italië. “Alles begint weer: school, sport, muziekles, vervolgopleiding pfff! Wat een gestress. Het voelt alsof ik in een keurslijf wordt gedrukt. Ik word geleefd, bah!”
Maar ik hoor ook andere geluiden. Mensen die ik opgeruimd hoor vertellen dat ze het heerlijk vinden dat er weer ritme is. Zij vinden het blijkbaar juist fijn dat hun agenda op vaste momenten is ingepland met allerlei afspraken.
Hoe is dat voor jou? Ben jij een ‘ritmetype’ of meer een’ vrijbuiter? Waar gedij jij goed bij?
Naar mijn idee is het een niet beter dan het ander als je maar doet wat bij je past.
Ik begrijp het gestreste gevoel van Wim wel. Als je niet oppast dan laat jij je leiden door de agenda van een ander en kom je niet toe aan wat je echt graag wilt. Je rent de hele dag maar jij krijgt niks af. Daar raak je gefrustreerd van, toch? Zo werkt dat voor mij in ieder geval wel.
All It Takes is 10 Mindful Minutes
Herken jij je hier ook in? Als dat zo is dan kun je er heel veel baat bij hebben om 10 minuten helemaal niets te doen. Ik heb Wim dit prachtige filmpje van Andy Puddicombe laten zien “All it takes is 10 mindful minutes”.
Types als Wim kunnen er enorm veel baat bij hebben om 10 minuten niets te doen. Helemaal wanneer jij je dag start met 10 minuten niksen dan merk je dat je overzicht houdt, ruimte krijgt in jouw hoofd en weer baas bent over je agenda. Lukt dit je niet meteen bij het opstaan? Pak hier dan midden op de dag tijd voor. Het is  ongelooflijk hoe effectief deze simpele oplossing is. Je merkt het al, ik ben enthousiast. Probeer het gewoon eens uit.

 

Succesprogramma ontspannen ondernemen 
Word jij als ondernemer geleefd? Is dit exact waar je tegen aanloopt? En was het opladen tijdens de vakantie niet echt (of echt niet) voldoende om er nu weer voluit voor te gaan? Kortom, heb je het gevoel dat het ondernemen je steeds zwaarder valt?
Of je nu extreem succesvol bent of economisch zware tijden beleeft, ondernemen vraagt veel van je. Soms zelfs zoveel, dat je uit je balans raakt en er geen zin meer in hebt. Je snakt naar “ruimte en rust” en probeert dit te bereiken met slimme timemanagement programma’s en vakantietrips. Helaas is het resultaat niet blijvend. 
Het duurt even om dit tijd en energieprobleem te erkennen. Doorzetten, nog een tandje erbij… het zijn natuurlijke reacties voor veel ondernemende mensen. En als je aan de slag wil, om dit proces te keren, heb je vaak geen idee wat de eerste goede stap is richting het enthousiasme en de spirit die je had toen je met jouw onderneming startte.
Maar ik heb iets voor je! Het Succesprogramma Ontspannen Ondernemen.

Met het Succesprogramma Ontspannen Ondernemen, werk je toe naar meer rust, meer vrije tijd en meer omzet

Door het Succesprogramma Ontspannen Ondernemen:
  • Leer je ontdekken waar jij energie van krijgt
  • Ben je in staat te focussen
  • Kun je de juiste keuzesmaken
  • Zorg je ervoor dat je met gemak veel beter presteert
Daarnaast levert dit programma je het volgende op:
  • Je krijgt de juiste mindset voor succes
  • Je weet wat jouw specifieke kwaliteiten zijn en hoe je hiermee meer uit jezelf haalt
  • Je bent energiek en gaat weer knallen
  • Je weet weer wat goed voor jou is en neemt sneller beslissingen
  • Je krijgt vrije tijd voor je hobby, om te sporten of te delen met vrienden en familie
Is dit iets voor jou? Lees er hier alles over!
Of heb je een vraag? Ik help je graag! Je kunt mij
mailen gerry@gerryschultinga.nl of bellen 06 5179 0898