Referenties

Wil je graag weten wat anderen vonden van mijn manier van werken? Hoe ze het hebben ervaren en wat ze het ze heeft opgeleverd? Lees de aanbevelingen en referenties.


‘Ik zat de boel te bedonderen’

“Ik was somber en door negatieve ervaringen was ik mijzelf kwijtgeraakt. Ik zat mijzelf en mijn omgeving te bedonderen om maar zo goed mogelijk te willen overkomen.  Ik heb geleerd om naast het zorgvuldig communiceren van de situatie waarin ik zat, in mijn gevoel te komen. Te voelen waar je staat, en wat het met je doet. Nu gaat het heel veel beter met mij. Ik zal met en enige regelmaat een sessie afspreken om de kracht te bewaren. Het heeft mij rust, geloof in mezelf en zelfverzekerdheid opgeleverd. Een aanrader voor iedereen die zich wil openstellen om naar zichzelf te kijken en dat te willen voelen. Ik kijk zelf ook terug op een zeer plezierig en succesvol traject, Gerry. Voel dat ik stappen heb gemaakt die me weer op de juiste plek hebben gezet. Het is jou gelukt me dat te laten ondervinden en voelen. Hartelijk dank nogmaals.” Hartelijke groet,

A.M.

‘Ik heb ontdekt dat ik creatief ben en mooie dingen kan bouwen’

“Passie en je bedrijf  maar blijven groeien tot dat je een burnout hebt.

Ik heb Gerry Schultinga leren kennen via Twitter. Zij was diegene die aan mijn tweets kon aflezen dat ik steeds dieper weg zakte in het succes van mijn bedrijf, terwijl ik steeds meer symptomen  had van uitputting.

Ik was van dokter naar ziekenhuis en naar fysiothereapeuten geweest en telkens waren mijn klachten vaag en niet verklaarbaar. Ja, mijn dokter had het bij het rechte eind alleen vond ik hem maar een vervelend mannetje die steeds zei dat ik aan stress leed. Elke keer als ik bij hem kwam zei hij dat het stress was. Op den duur ging ik niet meer naar de dokter want ik geloofde hem niet “hoezo ik heb stress, die man is niet goed bij zijn hoofd”, dacht ik.

Ik bedacht op een zekere dag maar een afspraak te maken met Gerry die vriendelijke vrouw van de twitter. Waarom? Nou ik dacht om te voorkomen dat ik in een burn-out zou belanden. Wat ik toen nog niet wist dat ik de instorting al nabij was. Ze waarschuwde mij en gaf me tips waar ik me voor afsloot. Geen van de adviezen kwam bij mij nog binnen. Mijn hersens stonden al op de veilige modus en gaven geen ruimte meer voor nieuwe prikkels.

In het tweede gesprek heb ik een contract gesloten met Gerry om aan mij zelf te gaan werken ik dacht nog steeds preventief met mij zelf bezig te gaan. Maar het was al te laat. Ik was al op gebrand. De 50 punten burnout symptomen test beantwoorde ik met 45x  ‘ja’ Niet veel daarna was ik helemaal opgebrand.

Mijn werk was allang niet meer leuk en fluitend ging ik al heel lang niet meer naar mijn werk. Ik heb een succesvol bedrijf maar genieten kan ik er niet van. Ik was negatief  ingesteld en zag  al heel lang niks meer positief. Het waren alleen maar de negatieve dingen die ik zag.

Doordat mijn hersens zich afsluiten voor nieuwe prikkels was het lastig voor Gerry om door te dringen en mij nieuwe inzichten te geven. Maar de wekelijkse sessies maakte ik kleine stapjes vooruit.

Tussendoor kreeg ik ook nog te maken met een depressie iets wat ik al gevoelig voor was, ook hier heb ik veel hulp en steun gehad van Gerry

In oktober heb ik besloten om thuis te blijven en het is nu april. Ik heb inmiddels dankzij Gerry ontdekt dat ik  totaal ander werk in mijn eigen bedrijf eigenlijk veel leuker vind. Dat ik nu wel thuis wat te doen heb en een hobby heb ontwikkeld.

Ik heb ontdekt dat ik creatief ben en mooie dingen kan bouwen. Zo heb ik een ijszeiler gebouwd. En dat een lange wandeling maken met de hond mijn hoofd leeg kan maken. Ook heeft zij me geleerd te voelen en te luisteren naar mijn lichaam en vooral dat die signalen geeft over hoe ik me werkelijk voel. Iets wat voor mij totaal nieuw was.

Al hoewel ik nog niet van mijn burn-out af ben,  ik ben zeker al 50% beter dan ik was dankzij Gerry Schultinga.”

Carl H.

‘Zaken op het werk liepen totaal niet goed en privé heb ik het nodige verdriet meegemaakt’

“Voor dat ik naar Gerry ging liepen zaken op het werk totaal niet goed. Na privé het nodige verdriet te hebben meegemaakt en een worsteling met lichamelijke problemen was terugkeren op de werkvloer, na een paar maanden afwezigheid, een drama (voor mijn gevoel). Na mijn terugkeer op de werkvloer voelde ik mij niet meer veilig binnen mijn werk. Ook privé worstelde ik met allerlei vrijwilligerstaken. Ik heb Gerry als zeer plezierig ervaren. Ik voelde mij veilig en gehoord. Daarbij werd goed rekening gehouden met welke “aanpak” bij mij past (bijv. niet te zweverig). Ik voelde een klik en vond het altijd fijn om naar de afspraken te gaan. Ik ben goed met mezelf bezig geweest om uit te zoeken wat ik wil en waar mijn krachten liggen. Ook heb ik voor mezelf duidelijke keuzes gemaakt in wat ik wel en wat ik niet wil. Het heeft mij toekomstidealen gebracht: het opzetten van een eigen onderneming!”

Nancy Bekkering

 

 

 

 

‘Ik sta weer in mijn eigen kracht’

“Ik ben bij Gerry terecht gekomen via het UWV waar ik een IRO traject mocht volgen. Ik heb een burn-out gehad en bleef met restverschijnselen zitten zoals slapeloosheid slechte concentratie, snel last van te veel prikkels. Het grootste probleem voor mij was dat ik totaal geen energie had, dit was in het begin ook ons hoofddoel om die omhoog te krijgen. Door Gerry heb ik geleerd om naar mijn gevoel tegaan, de kracht zit in mij, ik kan het vanuit mezelf halen, je hebt het altijd bij je! We zijn nu een half jaar bezig, waarin we veel hebben gepraat, gelachen en gehuild ( ik dan ). Verder doen we oefeningen, verschillende oefeningen, wat op dat moment nodig is. Stap voor stap ben ik nu een heel eind verder met mezelf, eerst was mijn toekomst grijs, ik kon mij er niet veel bij voorstellen, nu heb ik al veel beter voor ogen wat ik wel en wat ik niet wil, ik sta in mijn eigen KRACHT en dat is het verschil!

Pinet Vos

‘Ik weet nu waar ik naar toe ga’

“Waar wil jij naar toe? De vraag die menigeen in het leven heeft, Gerry heeft de antwoorden niet maar weet ze door verschillende manieren van aanpak bij je boven te krijgen. Mooie waardevolle coach gesprekken heb ik bij Gerry gehad ze is een doener en laat je de weg zien die voor je ligt. Ik weet nu waar ik naar toe ga en natuurlijk zegt Gerry dan, dat heb je zelf gedaan! Maar het is wel heel fijn dat ze me daarin op een professionele manier in heeft begeleid.”

Petra Brouwer

Trafficer, NDC Mediagroep Online

‘Ik kan weer genieten van mijn successen’

“Als creatief ondernemer stel ik mijzelf vaak de vraag of ik nog op de goede weg ben en of deze weg uberhaupt begaanbaar is. Via het JBN Drenthe kwam ik in contact met Gerry. Door gesprekken met Gerry heb ik vooral veel rustmomenten gevonden die er voor zorgen dat ik nog steeds als een speer over de ondernemerswegen dender , maar er zijn nu haltes op de weg waar ik even kan genieten van mijn successen en daarna weer uitgerust verder kan. Gerry is zeker een aanrader, en vooral de eerste kennismaking met haar tijdens een boswandeling is zeer verhelderend.

Patrick Ruiter

fotograaf/ creatief meedenker

‘Ik was mezelf kwijt. Ik had gebrek aan energie, was moe en emotioneel’

“Ik zat op werkgebied niet op de juiste plek, kwam uit een lange moeilijke situatie in een reorganisatie en zat, eigen diagnose, tegen een bore out aan (bij beide banen). Geen energie en ongelukkig in werksituatie.

Ik heb heel veel van de sessies geleerd.. Het was fijn om mijn frustraties te uiten en mijn onzekerheden te vertellen in een veilige omgeving. Ik werd getriggerd door tips en haar vragen. Precies wat ik nodig had! Gerry wist precies de juiste dingen te zeggen en daardoor de pijnpunten boven te halen. Naast wat ze zei was het ook de toon; prettig.

Nu gaat het goed met me. Ik heb weer rust, heb de energie terug en heb een goede focus op mijn toekomst. Ik weet wat ik wil, wat ik kan en hoe ik dit wil bereiken. Ik leg minder druk op mezelf.”

L.H.

 

 

 

 

‘Vaak eindigde ik als 2e tijdens de sollicitatiegesprekken.’

“Voordat ik bij Gerry kwam had ik wat tegenslagen gehad bij het vinden van nieuw werk. Vaak eindigde ik als 2e tijdens de sollicitatiegesprekken.

Het was voor mij moeilijk de oorzaak te achterhalen. Kwam het door de manier waarop ik antwoord gaf op de vragen? Was er iets mis met mijn houding tijdens de gesprekken, waardoor de keus op de ander viel?  Lag het aan mij als persoon? Op een gegeven moment ga je aan alles twijfelen.

Gerry heeft de twijfels weg kunnen nemen door in gezamenlijkheid te achterhalen waar mijn “energie-lek” zat. Ikzelf zat in een heel andere richting te denken, maar door er samen tijdens de boostdag mee bezig te zijn vielen de puzzelstukjes op hun plek. Niet alleen was mijn inzicht in mijzelf vergroot, maar ook heb ik geleerd om die positieve energie weer te kunnen oproepen.

Tijdens mijn laatste sollicitatiegesprekken heb ik dit dan ook toegepast en deze keer was ik degene die aangenomen werd. Wat een overwinning!

Als je er voor open staat dan zal een boostdag met Gerry je niet alleen energie opleveren, maar je zult het ook gaan uitstralen, wat weer een positieve effect heeft op anderen.

Gerry, nogmaals bedankt voor wat je mij hebt gebracht.”

J.R.

‘Gerry heeft mijn vicieuze cirkel doorbroken’

“Gerry heeft mij geweldig geholpen in een hele moeilijke periode van mijn leven. Door een combinatie van heel veel factoren (gezondheid, werk, privé, etc.) ben ik tegen een burn-out aangelopen. Het probleem was dat je het zelf niet wilde of kon inzien dat je ook daadwerkelijk een burn-out hebt. Wat denken mensen wel niet van mij? En mijn werk dan, ik ben toch onmisbaar? Al met al zaken die er totaal niet toe doen. Het moment dat Gerry i.o.m. mijn manager de stekker eruit trok kwam er ruimte voor mij en viel er een last van mijn schouders. Het vervolg traject was lang, maar ik ging er…hoe gek het ook klinkt….met veel plezier heen, ik kon mijn verhaal kwijt! Gerry gaf je het gevoel dat je alles kon vertellen en daar heb ik dan ook gretig gebruik van gemaakt. Uiteraard was dit allemaal noodzakelijk om de onderste steen boven te krijgen en natuurlijk stuurde Gerry mij hier wel in, maar heb het nooit zo ervaren. Mijn sessies bij Gerry waren mijn momenten waar ik met een lekker gevoel vandaan kwam. De oefeningen waar ik eerst veel weerstand tegen had gingen steeds makkelijker en de wandelingen die we maakten gaven mij nieuwe inzichten. Nooit het gevoel gehad iets te moeten! Uiteindelijk ben ik privé weer heel gelukkig inmiddels vader van een prachtige tweeling die ondanks de vroeggeboorte (11 weken) zeer gezond zijn, geniet ik weer van mijn werk terwijl het ook mijn valkuil kan zijn en zie ik de toekomst met een glimlach tegemoet. Fysiek ben ik nog niet helemaal waar ik moet zijn, maar dat komt langzamerhand ook wel weer. Ik denk dat Gerry mijn vicieuze cirkel heeft doorbroken en mij een spiegel heeft kunnen voorhouden waardoor ik uiteindelijk heb kunnen inzien dat ik en ik alleen de controle over mijn eigen leven heb. Keuzes moet je zelf maken deze komen niet vanzelf op je pad hoeveel geduld je ook denkt te hebben!”

Marcel de Zeeuw

‘Iedere keer weer een spiegel’

“In de afgelopen maanden hebben we fijne gesprekken gehad. Iedere keer weer hield je me een spiegel voor. Dat was soms best lastig maar ook nodig om me te helpen. Dankzij jouw hulp voel ik mij nu een stuk beter! Je hebt me geleerd te focussen op het positieve, te vertrouwen op m’n gevoel en minder te malen. Vol vertrouwen vervolg ik mijn pad. Ik ben dankbaar dat je een tijdje meeglopen bent!! Dankjewel!” Hartelijke groet,

T.M.

‘Collega met beide benen op de grond’

“Ik heb Gerry leren kennen als een enthousiaste, veelzijdige coach en collega. Gerry doet haar werk met plezier en overtuiging; het coachen van mensen geeft haar veel voldoening. Zelf opgegroeid in een ondernemersgezin weet ze haar kennis en ervaring op dit gebied goed over te brengen naar andere zelfstandigen. Gerry is een betrokken coach die met beide benen op de grond staat. Doelgericht en tevens in staat om mensen in contact te brengen met hun gevoelens en emoties. Met haar optimistische alsook realistische kijk op de dingen is Gerry een fijne collega om te sparren.”

Lilian Snijder

Manaz Coaching

‘De juiste vragen’

Ik heb veel steun van de Burnout coach Gerry Schultinga Ze doet het zeer goed weet hoe je moet sparren weet de juiste vragen te stellen, mocht je ooit in BURNOUT komen zoals ondergetekende , dan kan ik haar van harte aanbevelen, zonder haar was ik nog lang niet zover gevorderd. Daarom proficiat voor haar aanpak.”

Jos Vogel

‘De druk van ‘moeten’ is behoorlijk afgenomen’

“Ik heb de coaching wandeling als heel erg prettig ervaren. Er kwamen dingen boven die ik wel al wist en dacht aan gewerkt te hebben maar onbewust hebben ze nog steeds invloed. Ook kwamen er nieuwe dingen naar boven. Door mij er even op een andere manier naar te laten kijken en dan vooral naar wat het met me doet. Heb de wandeling me weer rust en openheid gegeven. Op dit moment voel ik mij zelfs nog steeds rustig en is de druk van moeten van mezelf behoorlijk afgenomen. Hierdoor ben ik ook productiever bezig en zit zeker beter in mijn vel. Bedankt voor je open en eerlijke manier van coachen. Dat geeft vertrouwen en is heel erg fijn.”

Arnold Fontijn

De Stijlmeester

‘Ik rij weer zonder paniek op de snelweg’

“Ik had enorm veel last van rij-angst. Dit uitte zich met name op de snelweg. Het beheersde zo enorm mijn leven, dat het niet langer kon. Ik werd er ontzettend onzeker door. Blijkbaar (wat je eigenlijk zelf ook wel weet) was mijn rugzak te vol. De vraag was alleen: hoe kan het dat ‘ie bij mij zo snel vol komt. Gerry was heerlijk verhelderend. Niet zweverig, humoristisch , maar ook confronterend. De sessies begonnen met een ‘selftest’,  voor mij heel verhelderend….Gerry legt op een heel duidelijke manier uit hoe je zelf in elkaar zit, en hoe anderen in elkaar zitten. Er wordt wel eens gezegd: niemand is hetzelfde……Ik weet dat nu, en leg me daar (bijna altijd) bij neer. Nu gaat het goed. Ik kan veel meer relativeren en meer dingen naast mij neerleggen. Heb minder faalangst, ben minder onzeker, en ik rij zonder paniekaanvallen op de snelweg! Ben meer zelfverzekerd, ben weer blij en pieker veel minder. Ik raad dit iedereen aan die het gevoel heeft weg te zakken in een diep dal.” Hartelijke groet,

Manon E.

‘Ik wist niet welke kant ik op moest’

“De zin: ‘Waar wil jij naar toe?’ was voor mij aanleiding hier over na te denken, en ik kwam er niet uit.  Ik zie het als een kruispunt waar ik op stond, en niet wist welke kant ik op moest. Mijn worsteling ging over mijn privé verleden, en mijn zakelijke toekomst. Ik heb samen met Gerry op dat kruispunt gestaan, en samen hebben we alle kanten opgekeken, en mede door Gerry kijk ik nu niet meer achterom. Ik heb Gerry ervaren als een prettig iemand waar ik alles tegen kon zeggen. Ik heb geleerd het verleden los te laten, en ze heeft meegelopen op de weg die ik ingeslagen ben. Nu  gaat het redelijk goed met me, de plannen moeten verder uitgewerkt worden, maar de toekomst blijft voorlopig erg onzeker. momenten van dipjes en vol vertrouwen. Werk is er wel, maar financieel gaat het moeilijk worden. De sessies hebben mij vertrouwen gegeven dat ik het kan. Mijn minpunten/aandachtspunten zijn besproken; hier doe ik zeker wat mee. Ik raad  Gerry aan als je zelf geen antwoord weet op je vragen, zodat je vast loopt. Dan is het goed om een buitenstaander er bij te betrekken. Gerry bedankt,  ik vond het prettig om samen met jou een stukje op mijn levenspad te lopen!” Hele vriendelijke groet,

B.Z.

‘Ik zocht iemand die door mijn praatjes heen kon prikken.’

Ik wil mijn situatie niet uitzichtloos noemen voordat ik bij Gerry kwam. Ik ben positief ingesteld en had elke dag wel een klein geluksmomentje, maar ik vond het lastig dat gevoel vast te houden of weer op te roepen en merkte dat ik wat minder energie had voor bepaalde dingen. Ik kon moeilijk mijn bed uitkomen en zin maken om te werken werd af en toe ook een opgave. Juist ook door opdrachten uit te voeren werd ik letterlijk aan het werk gezet om zoek te gaan naar de verschillende beweegredenen voor mijn verlaagde energieniveau. Soms behoorlijk confronterend, maar tegelijk dan ook een eye opener. Gerry heeft me vooral bijgebracht dat ik soms even moet stilstaan bij het nu. Mede daardoor heb ik weer meerdere geluksmomentjes op een dag, ben ik weer onder de mensen te vinden (zonder dat dit werk gerelateerd is) en kan daar intens van genieten. Ik sta weer in mijn kracht en weet wat ik wil.” Met vriendelijke groet, ps. “Mochten mensen je bellen en twijfelen en graag iemand willen spreken die ervaring heeft mag je ze mijn telefoonnummer doorgeven. Ik doe graag een goed woordje voor je want ik heb het als zeer prettig ervaren!”

Daphne Veldman

‘Alles hobbelde wat door, wel merkte ik dat ik niet goed in mijn vel zat.’

“Ik had het idee dat ik niet volledig gebruik maakte van mijn talenten en kwaliteiten. Ik kon niet los laten en wilde wel op hetzelfde tempo doorgaan. Ik heb vooral inzicht gekregen in mijn gedrag op het moment dat ik iets aan het doen ben wat eigenlijk niet bij mij past. Het zijn de energievreters, die ik heel graag wil negeren, die toch naar boven kwamen. Daarnaast heeft het inzicht gegeven in mijn eigen plannen om te gaan ondernemen, waar ik super blij mee ben!

Gerry is fantastisch! Een fijne gesprekspartner, die je zelf laat nadenken, maar ook richting geeft waar nodig. Vooral de balans tussen die twee was erg goed. Een open coach, waarbij ik het gevoel had dat ik alles kon zeggen en emoties kon uiten. Daarnaast is Gerry scherp en kan ze snel schakelen.”

L.v. M.

 

‘Ik heb geleerd om niets te hoeven doen’

“Wat me er mede doorheen helpt, behalve maar gewoon het ene been voor het andere blijven zetten, is blijven denken aan leuke dingen en blijven doen van leuke dingen (hoewel ook die soms ontaarden in ’moeten’…). Ik heb van jouw begeleiding geleerd om voldoende tijd te maken voor niets doen of beter gezegd: niets hoeven te doen. Ik worstel dus nog steeds wel mezelf maar weet veel beter er het hoofd aan te bieden maar ook weet ik dat het wel weer over gaat. Een paar dagen relaxt in het weekend, veel lezen met een kop thee erbij, beetje buiten zijn en ik ben wel weer oké. Wat ik van de sessies geleerd heb, is reëel met mezelf te praten of misschien af en toe gewoon ophouden met mezelf te praten. Het zoeken van ontspanning is ook heel belangrijk gebleken en af en toe de ruimte opzoeken, door buiten gaan wandelen of fietsen of een boek lezen. Helemaal geen ingewikkelde dingen maar vooral wel blijven doen. Ik ben zelfs voorzichtig weer begonnen met looptraining. De resetknop moet ik af en toe wel blijven zoeken maar tot nu toe heb ik ‘m wel steeds weer gevonden. Ik zou iedereen een traject met jou kunnen aanraden vanwege je prettige, nuchtere maar ook heel betrokken benadering. Het voelde als het ontwarren van een paar knopen. Ik ben heel blij deze ontmoetingen met jou te hebben gedaan .” Hartelijke groet,

L v.d. V.

‘I want to break free!’

“Het was een warboel in mijn hoofd. Alles leek een hoofdzaak en dan met name in mijn werksituatie. Ook kon ik niet verder denken dan van dag-tot-dag, meer ruimte was er niet. Mijn worsteling was dan ook hoe “te overleven” in een situatie waar ik niet meer overheen kon kijken en die een grote invloed had op mijn psychische en ook fysieke welzijn. Hoe kon ik nog naar de toekomst kijken? wat moest ik doen? wat kon ik doen? Op het advies van mijn huisarts heb ik gezocht naar een coach en hoe vind je die? Op google stond Gerry Schultinga simpelweg bovenaan, las haar website en heb haar toen gebeld, gewoon de eerste de beste, wat ook bleek. Niet gewend aan dit type begeleiding was vooral voor mij de vraag: hoe werkt dit? Is dit een wazig-gebeuren? Normaal gesproken ben ik iemand die zich niet graag laat vertellen wat hij moet doen, aan goede adviezen van familie en vrienden ontbrak het niet. Gerry gaf me echter vanaf onze eerste ontmoeting het vertrouwen dat er ruimte was mijn zorgen, overwegingen, afwegingen te uiten. Dat is er ook van gekomen. Gedurende de sessies liet Gerry mij op een effectieve manier zien waar ik stond, letterlijk en figuurlijk.  Dat werkte heel verhelderend deze confrontatie met jezelf, niet beïnvloed door welke belanghebbende dan ook. Hier ging het om mij, om een weg te vinden hoe me te handhaven onder een niet-aflatende werkdruk, al dan niet door mezelf gecreëerd. Wat ik ervan leerde heb ik ook weten over te brengen naar mijn werksituatie en daarop heeft men ook daar erkend dat de druk te groot was voor 1 persoon en zaken veranderd. De metafoor die Gerry gebruikte: “het afscheid nemen van het teveel” staat me dagelijks voor ogen. “I want to break free” was altijd mijn devies en daar heb ik nu de moed voor die mij ontbrak. Wat mij vooral beviel in de gesprekken met Gerry was haar volkomen onbevangen houding, niets was vreemd of onbespreekbaar, er was ruimte voor een lach en een traan, gewoon mens-zijn. Dat heb ik zelf als heel bevrijdend ervaren en om die reden kan ik Gerry aanbevelen aan een ieder, jong of oud, man of vrouw,  die zich vastgeknoopt voelt in situaties van welke aard dan ook, Gerry gaat je helpen de boel te ontwarren, zij kan dat!” Met vriendelijke groet, 

J.M.

‘Een mooie boost voor ons team’

“Heel hartelijk dank voor jouw inspirerende sessie zakelijk flirten! Er werd nog lang over nagepraat en het was een mooie boost voor ons team. En ik sluit niet uit dat er meerdere teams een beroep op je gaan doen. Ik blijf je promoten want ik vind je echt een topper! Dank!”

Joke Arends

Stichting de Hoven

‘Ik zit veel beter in mijn vel’

Wat ik nu merk is dat ik veel beter in m’n vel zit. Wonderbaarlijk laat ik veel meer dingen langs me heen glijden en dat is te merken aan m’n energieniveau! Ook op het werk gaat het beter. Ik krijg weer grip op m’n werk en ook onderling gaat het beter. Waarschijnlijk straal ik meer zekerheid uit en dat heeft ook z’n weerslag op de sfeer. Ik slaap veel beter dan maanden geleden en verwacht ook goed de vakantie ‘in te glijden’. Ik weet nog zo goed hoe ik me vorig jaar voelde toen ik twijfelde of ik hulp nodig had. Bah, wat een tijd. Wat ben ik blij dat ik op tijd hulp heb gezocht! Ik schat in dat de komende vakantie veel beter gaat uitpakken. Ik heb gewoon zin om leuke dingen te doen. De stijgende lijn heb ik dus te pakken. Wat ik vooral ook van je heb geleerd is dat ik snel de signalen van onbehagen bij mezelf herken. Ik ben beter in staat om mezelf een halt toe te roepen als allerlei gedachten met me aan de haal gaan. Dus meer regie op m’n eigen welbevinden. En… iets meer van jezelf houden en vertrouwen hebben in eigen kunnen wil ook wel helpen geloof ik ? Kortom, het gaat goed en ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit kan vasthouden. Nogmaals heel veel dank voor alle begeleiding de afgelopen maanden! Hartelijke groet,

T.M.

’Ik heb weer helder wie ik ben’

“Ik was mezelf kwijt geraakt. Dit had meerdere oorzaken. Voor mijn gevoel zat ik vast. Ik moest (her-)ontdekken wie ik ben, wat ik wil en wat mijn kwaliteiten zijn. Ik voel me nu goed. Een stuk lichter en vooral positief en sterk. Ik zit vol plannen. Ik heb weer helder wie ik ben, wat ik wil en wat mijn talenten zijn. Het gaat een fijn jaar worden ? Iedereen die behoefte heeft aan een stuk presoonlijke ontwikkeling zou ik een traject aanraden. Of het nou om loopbaanadvies gaat of mensen met een burn-out, ik geloof oprecht dat Gerry voor iedereen een passend traject kan vinden! Als mijn budget het toe zou laten zou ik mezelf regelmatig op een uurtje Gerry trakteren. Wat een cadeautje om met haar te mogen sparren.” Hartelijke groet, 

E. van B.

‘Ik heb geleerd te accepteren dat mijn persoonlijke situatie niet veranderd. De wijze waarop ik hiermee omga kan ik echter wel zelf bepalen.’

“Ik had te maken met verschillende ingrijpende situaties, in zowel mijn privé als werk. Daardoor stond ik met een been in een burn-out. Door het bewust inplannen van meer rustmomenten en meer tijd voor mezelf ben ik nu meer in balans. Ik kreeg inzicht in energievreters en dingen die mij energie geven. Dat betekende ook dat ik hierin keuzes moest maken en dingen los moest laten waarvan ik dacht dat ze belangrijk waren. Iedereen die op zoek is naar inzicht in zichzelf, burn-out-achtige klachten heeft en op zoek is naar meer energie of wil sparren over een bepaalde problematiek of keuze in werk of privé beveel ik Gerry van harte aan. Gerry heeft een luisterend oor, is spontaan, levenslustig en gericht op actie.Hartelijke groet,

E.K.

‘Ik voelde me erg gespannen en gestrest. Ik had vage lichamelijke klachten die ik niet kon duiden.’ “Ik had weinig contact met mijn gevoel. En daar wilde ik weer naar toe. Opnieuw leren luisteren naar mijn gevoel. Balans vinden tussen hoofd en hart. Het gaat nu heel goed! Doel bereikt. Ik heb belangrijk beslissingen genomen en ben mijn hart gaan volgen. Met een positieve afloop. Ik kreeg inzicht in patronen en structuren van mezelf en heb mooie en goede verandering kunnen bewerkstelligen. Ik heb weer contact met mijn gevoel. Luister veel meer naar mijn onderbuik en intuïtie. Ook kreeg ik inzicht in het feit dat het goed is als mens te blijven investeren in innerlijke ontwikkeling. Het is gebruikelijk om ons materieel zoals auto’s, fietsen, schoenen, tafels enz eens in de zoveel tijd te laten keuren, in de was te zetten, te laten verzolen enz. Een jaarlijkse innerlijke APK zal goed zijn! Zou een gewoonte moeten worden. Gerry is vakkundig! Ze weet in know-time de juiste interventie in te zetten waardoor de sessies constructief zijn. Met gerichte vragen komt ze tot de kern en met de juiste oefening is zij in staat op een veilige en overzichtelijke manier zaken in beweging te zetten. Geeft passende huiswerkopdrachten. Naast haar vakkundigheid heeft ze erg veel humor. Is ze lief, warm en oprecht betrokken. Erg fijn mens waar je alles zonder schaamte aan kan toevertrouwen. Mensen die vast zijn gelopen met zichzelf en die met een liefdevolle benadering en professionele aanpak willen en durven te veranderen wil ik Gerry van harte aanbevelen.” met vriendelijke groet,

Trui Vos

‘Ik had last van paniekaanvallen waardoor ik niet meer auto durfde te rijden.’

“Ik kwam niet voor mezelf op en gaf naar mijn omgeving  niet goed mijn grenzen aan waardoor ik heel erg geleefd werd door anderen en mezelf op de laatste plaats zette. Nu gaat het  goed met mij! Ik heb een passie gevonden waar ik mijn werk van ga maken en waar ik heel veel energie uit haal. Ik voel me weer met mijn beide voeten stevig op de grond staan. En dat is een heel prettig gevoel!! Ik heb geleerd ik op tijd mijn grenzen aan moet geven bij mijn omgeving. Als ik dat niet doe dan loopt de spanning te hoog op in mijn hoofd en barst de bom en voel ik me niet fijn en merk dan dat de energie weer terug begint te lopen. Dus ik geef nu op tijd aan! Gerry  heeft de kracht je te motiveren om kritisch naar jezelf te leren kijken en je behoefte te bepalen. Ik denk dat het zelfs voor iedereen aan te bevelen is af en toe eens met Gerry te sparren over jezelf. Een soort van APK!!” Met vriendelijke groet,

M.N.

Ik had na de sessies heel veel positieve energie!  Werd veel creatiever en kon veel beter over zaken nadenken maar ook de zaken beter handelen!

Ik voelde mij over een aantal zaken heel onzeker, was heel omgevingsgericht en had weinig energie, zeker na een werkdag. Ik zei eigenlijk niet tegen mensen hoe ik erover dacht, voelde me onzeker daardoor, je gaat denken voor een ander. Ik wilde weer mijn eigen ik zijn, gedrag vertonen zoals die bij mij past, geen aangepast gedrag. De spirit weervinden. Gerry heeft me geleerd meer op mezelf te vertrouwen, te luisteren naar mijn lichaam, een andere insteek te kiezen en mezelf terugvinden. Met vriendelijke groet,

Gea Meijerman

Gemeente Midden-Drenthe

‘Ik zat vol tegenzin om aan coaching te beginnen’

“Hallo, mijn naam is Niki Tonkes. In mei ’10 kreeg ik van het UWV te horen dat ik een coach nodig was om er voor te zorgen dat ik sneller een baan kon krijgen. Nou, daar zat ik op te wachten, zat nog niet een half jaar in de WW en moest er zelf voor zorgen dat ik iemand vond waar ik regelmatig gesprekken mee zou hebben en dus internet afgestruind op zoek naar een werkcoach. Zo kwam ik bij Espiritu Coaching en wel bij mevr. G. Schultinga. Had eerst nog een andere mafkees gesproken die bij me thuis is geweest maar dat klikte niet. Mijn eerste afspraak was vooral voor Gerry denk ik een hele happening, ik zat vol tegenzin omdat ik het iets compleet onzinnigs vond om te doen, nou, al snel veranderde dat omdat ik Gerry heb leren kennen als een heerlijk warm mens die niet alleen inging op problemen die je kon hebben omdat je geen werk meer had maar ook naar de privé mens keek. We hebben samen veel besproken en gelachen en gehuild, dat laatste deed ik dus. Doordat Gerry regelmatig de vinger op de zere plek legde en daar op door ging op een lieve menselijke manier heb ik haar zeer leren waarderen en kon dus ook al gauw iedere keer weer heen gaan met een goed gevoel en kwam er met vaak nog een beter gevoel weer weg. Toch lukte het haar niet echt goed om mij te overtuigen van het nut van werkcoaches want nog steeds vind ik het een beetje onzinnig maar heb toch door opdrachtjes en dingen wat bij te houden geleerd dat er ook wel iets goeds uit voort komt J, heb dus ook veel gehad aan onze gesprekken. Nog steeds houd ik haar op de hoogte van mijn levenswandel ondanks dat ik sinds juni ’11 een baan heb, en toen ik dus het verzoek van haar kreeg om ook iets te schrijven voor haar site stemde ik daar volmondig mee in. Voor een ieder die ook eens bij Gerry langs “moet” komen van het UWV of om een andere reden consulting nodig heeft hoef ik niet te zeggen van sterkte, maar: Een fijne tijd met een fijn mens die goed weet waar ze het over heeft en echt iets, voor mij in elk geval, kan betekenen in waarvoor je ook bij haar komt. Gerry, ik heb je erg gewaardeerd in alles wat je voor me hebt betekend en nog doet, heel veel succes verder.” Lieve groet, Niki Tonkes

‘Ik worstelde met mijn gewicht en met wat ik nou echt wilde’

“Gerry zette al vrij snel iets in beweging bij mij. Ze was doortastend en vroeg door. Ik gun mezelf nu meer vrijheid en durf nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het probleem met eten is heel ver naar de achtergrond verplaatst.

Ik weet nu dat ik beter mag gaan luisteren naar mijn eigen gevoel. Dat ik mijn eigen pad mag bewandelen en niet dat van een ander. En dat ik confrontaties met mezelf niet uit de weg moet gaan, maar er juist ‘ja’ tegen mag zeggen. Daar ga ik van groeien!”

V.l.