Referenties

Wil je graag weten wat anderen vonden van mijn manier van werken? Hoe ze het hebben ervaren en wat het hen heeft opgeleverd? Lees de aanbevelingen en referenties.


‘Ja, er zijn heel veel dingen veranderd! Ik sta voor mijn gevoel positiever in het leven’.

 

“Niet alleen ik merk dit, maar ook de mensen om mij heen.

In principe zijn alle resultaten die ik wou halen behaald. Dit is meer zelfvertrouwen hebben, een beter werk/privé balans, trots mogen zijn op de resultaten die ik heb behaald, mensen leren vertrouwen en opener zijn naar anderen toe.

Ik ben het meest blij met het inzicht dat het verleden in het verleden is en dat ik verder kan zonder dat het moeilijk is erover te praten en dat ik mensen weer kan vertrouwen.

 Joey Roeters

Developer Event Insight  

‘Ik heb mijn baan opgezegd omdat ik er niet gelukkig van werd’.

 

“Na een intensieve periode met veel onzekerheid op meerdere vlakken, had ik eindelijk een baan. Maar ik voelde nog steeds onrust in mijn hoofd en ik wilde uitzoeken waar dat vandaan kwam. Ik had het gevoel dat er iets in mij zat waar ik niet bij kon, wat ongrijpbaar was. Iets dat ik moest tegenkomen voordat ik verder kon. Ik kende Gerry al via gedeelde contacten en heb de sprong gewaagd om me open te stellen. 

Ik merkte dat ik mijn eigen reacties op bepaalde situaties niet goed begreep, en daardoor over mijn eigen grenzen heen ging.

Nu begrijp ik beter waarom ik op een bepaalde manier reageer in situaties – daardoor heb ik meer geduld en ben ik liever voor mezelf. En durf ik echt te luisteren naar wat mijn gevoel zegt, zonder daar direct over te oordelen.  

Naar aanleiding van de gesprekken met Gerry en de vragen die zij stelde heb ik een vrij rigoureuze keuze gemaakt: ik heb mijn baan opgezegd omdat ik er niet gelukkig van werd. En op de meest gekke momenten denk ik aan iets wat ik met Gerry heb besproken, dus ik weet zeker dat ik ook na het afronden van het coachingstraject baat heb bij de gesprekken die we gehad hebben!

Gerry’s vermogen om te luisteren en om de vragen te stellen die je zelf niet durft te stellen, of waaraan je nooit gedacht hebt, waren onmisbaar in mijn proces. Iedereen heeft een Gerry nodig in zijn of haar leven! 🙂

 

 Irene

‘Als je leert om besluiten te nemen kom je altijd verder!’

“Ik kan er eigenlijk niet omheen. Waar ik tegenaan liep was een overduidelijk 30-ers dilemma… Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik goed en waar word ik nou écht blij van? Allemaal vragen waar ik steeds vaker aan moest denken. En als je die antwoorden zelf niet precies kunt vinden, wordt het tijd dat iemand je helpt. Via via kwam ik terecht bij Gerry en de was redding nabij!

Grapje natuurlijk, maar ze heeft me wél echt geholpen. Inmiddels kan ik zeggen dat ik ‘gerepareerd ben’, zo noem ik het gekscherend als ik er met vrienden over praat. Het leven is natuurlijk altijd een zoektocht en het gaat nooit zoals je verwacht, maar het is lekker om een richting te hebben zodat je weet waar je naartoe kan werken. En daarbij, dat zoeken? Dat is zo erg nog niet.

Want als je leert om besluiten te nemen, leer je hier alleen maar van en kom je altijd verder. Dus dat doe ik nu, keuzes maken. Soms klein en soms ook groot, zoals het opzeggen van mijn baan en als freelancer verder gaan. Spannend, maar ook heel veel zin in.

Ik ben tevreden met en trots op het feit dat ik mezelf beter ken, voel wanneer ik iets wel of juist niet moet doen. Meestal dan, niet altijd. Maar je hoeft ook niet altijd antwoorden te hebben. Laat het maar gebeuren, fouten maken is ook niet erg. Hoort immers ook bij het leven en daar leer je van.

Gerry is een warme vrouw. Prettig om mee te praten, ze weet waar ze het over heeft. Met een gezonde dosis humor, waar ik zelf van hou, blijft ze met beide benen op de grond. Duidelijk een aanrader dus. 😉 Thanks voor alles!

 

Joricke Jaspers

Story Studio

‘Ik kan weer genieten van mijn successen’

“Ik had het idee dat ik niet volledig gebruik maakte van mijn talenten en kwaliteiten. Ik kon niet los laten en wilde wel op hetzelfde tempo doorgaan. Ik heb vooral inzicht gekregen in mijn gedrag op het moment dat ik iets aan het doen ben wat eigenlijk niet bij mij past. Het zijn de energievreters, die ik heel graag wil negeren, die toch naar boven kwamen. Daarnaast heeft het inzicht gegeven in mijn eigen plannen om te gaan ondernemen, waar ik super blij mee ben!

Patrick Ruiter

Fotograaf en creatief meedenker

 

Na een periode van drie jaar hard werken om mijn nieuwe bedrijf op te zetten, liep het werk me over de schoenen’

Na een periode van drie jaar hard werken om mijn nieuwe bedrijf op te zetten, liep het werk me over de schoenen’

“Ik zat ik ongeveer tegen een burn-out aan. Terwijl het nieuwe bedrijf een groot succes bleek.

Gerry wist op een vriendelijke maar zeer heldere en doortastende wijze binnen korte tijd door te dringen tot de kern van het probleem. Wat in mijn geval géén probleem was met betrekking tot het zeer snel gegroeide bedrijf, maar op een geheel ander vlak lag dan waar ik het verwacht had. Hier zijn we het grootste deel van de tijd mee aan de slag geweest en het heeft mij uitstekend geholpen om zaken weer goed in perspectief te zien en de regie over mijn eigen leven weer terug te nemen. Ik ben erg blij met het resultaat en kan Gerry bij iedereen van harte aanbevelen! 

Elisabeth Zuiden

 

‘De druk van ‘moeten’ is behoorlijk afgenomen’

Na heb de coaching wandeling als heel erg prettig ervaren. Er kwamen dingen boven die ik wel al wist en dacht aan gewerkt te hebben maar onbewust hebben ze nog steeds invloed. Ook kwamen er nieuwe dingen naar boven. Door mij er even op een andere manier naar te laten kijken en dan vooral naar wat het met me doet. Heb de wandeling me weer rust en openheid gegeven. Op dit moment voel ik mij zelfs nog steeds rustig en is de druk van moeten van mezelf behoorlijk afgenomen. Hierdoor ben ik ook productiever bezig en zit zeker beter in mijn vel. Bedankt voor je open en eerlijke manier van coachen. Dat geeft vertrouwen en is heel erg fijn.” 

Arnold Fontein

De Stijlmeester 

Ik was mezelf kwijt. Ik had gebrek aan energie, was moe en emotioneel’

“Ik zat op werkgebied niet op de juiste plek, kwam uit een lange moeilijke situatie in een reorganisatie en zat, eigen diagnose, tegen een bore out aan (bij beide banen). Geen energie en ongelukkig in werksituatie.

Ik heb heel veel van de sessies geleerd.. Het was fijn om mijn frustraties te uiten en mijn onzekerheden te vertellen in een veilige omgeving. Ik werd getriggerd door tips en haar vragen. Precies wat ik nodig had! Gerry wist precies de juiste dingen te zeggen en daardoor de pijnpunten boven te halen. Naast wat ze zei was het ook de toon; prettig.

Nu gaat het goed met me. Ik heb weer rust, heb de energie terug en heb een goede focus op mijn toekomst. Ik weet wat ik wil, wat ik kan en hoe ik dit wil bereiken. Ik leg minder druk op mezelf.”

 L.H.

 

‘Zaken op het werk liepen totaal niet goed en privé heb ik het nodige verdriet meegemaakt’

“Voor dat ik naar Gerry ging liepen zaken op het werk totaal niet goed. Na privé het nodige verdriet te hebben meegemaakt en een worsteling met lichamelijke problemen was terugkeren op de werkvloer, na een paar maanden afwezigheid, een drama (voor mijn gevoel). Na mijn terugkeer op de werkvloer voelde ik mij niet meer veilig binnen mijn werk. Ook privé worstelde ik met allerlei vrijwilligerstaken. Ik heb Gerry als zeer plezierig ervaren. Ik voelde mij veilig en gehoord. Daarbij werd goed rekening gehouden met welke “aanpak” bij mij past (bijv. niet te zweverig). Ik voelde een klik en vond het altijd fijn om naar de afspraken te gaan. Ik ben goed met mezelf bezig geweest om uit te zoeken wat ik wil en waar mijn krachten liggen. Ook heb ik voor mezelf duidelijke keuzes gemaakt in wat ik wel en wat ik niet wil. Het heeft mij toekomstidealen gebracht: het opzetten van een eigen onderneming!”

Nancy Bekkering

Mantelzorgmakelaar van het Noorden

‘Ik sta weer in mijn eigen kracht’

“Ik ben bij Gerry terecht gekomen via het UWV waar ik een IRO traject mocht volgen. Ik heb een burn-out gehad en bleef met restverschijnselen zitten zoals slapeloosheid slechte concentratie, snel last van te veel prikkels. Het grootste probleem voor mij was dat ik totaal geen energie had, dit was in het begin ook ons hoofddoel om die omhoog te krijgen. Door Gerry heb ik geleerd om naar mijn gevoel tegaan, de kracht zit in mij, ik kan het vanuit mezelf halen, je hebt het altijd bij je! We zijn nu een half jaar bezig, waarin we veel hebben gepraat, gelachen en gehuild ( ik dan ). Verder doen we oefeningen, verschillende oefeningen, wat op dat moment nodig is. Stap voor stap ben ik nu een heel eind verder met mezelf, eerst was mijn toekomst grijs, ik kon mij er niet veel bij voorstellen, nu heb ik al veel beter voor ogen wat ik wel en wat ik niet wil, ik sta in mijn eigen KRACHT en dat is het verschil!

Pinet Vos

‘Ik weet nu waar ik naar toe ga’

“Waar wil jij naar toe? De vraag die menigeen in het leven heeft, Gerry heeft de antwoorden niet maar weet ze door verschillende manieren van aanpak bij je boven te krijgen. Mooie waardevolle coach gesprekken heb ik bij Gerry gehad ze is een doener en laat je de weg zien die voor je ligt. Ik weet nu waar ik naar toe ga en natuurlijk zegt Gerry dan, dat heb je zelf gedaan! Maar het is wel heel fijn dat ze me daarin op een professionele manier in heeft begeleid.”

Petra Brouwer

Trafficer, NDC Mediagroep Online

‘Vaak eindigde ik als 2e tijdens de sollicitatiegesprekken.’

“Voordat ik bij Gerry kwam had ik wat tegenslagen gehad bij het vinden van nieuw werk. Vaak eindigde ik als 2e tijdens de sollicitatiegesprekken.

Het was voor mij moeilijk de oorzaak te achterhalen. Kwam het door de manier waarop ik antwoord gaf op de vragen? Was er iets mis met mijn houding tijdens de gesprekken, waardoor de keus op de ander viel?  Lag het aan mij als persoon? Op een gegeven moment ga je aan alles twijfelen.

Gerry heeft de twijfels weg kunnen nemen door in gezamenlijkheid te achterhalen waar mijn “energie-lek” zat. Ikzelf zat in een heel andere richting te denken, maar door er samen tijdens de boostdag mee bezig te zijn vielen de puzzelstukjes op hun plek. Niet alleen was mijn inzicht in mijzelf vergroot, maar ook heb ik geleerd om die positieve energie weer te kunnen oproepen.

Tijdens mijn laatste sollicitatiegesprekken heb ik dit dan ook toegepast en deze keer was ik degene die aangenomen werd. Wat een overwinning!

Als je er voor open staat dan zal een boostdag met Gerry je niet alleen energie opleveren, maar je zult het ook gaan uitstralen, wat weer een positieve effect heeft op anderen.

Gerry, nogmaals bedankt voor wat je mij hebt gebracht.”

J.R.

‘Gerry heeft mijn vicieuze cirkel doorbroken’

“Gerry heeft mij geweldig geholpen in een hele moeilijke periode van mijn leven. Door een combinatie van heel veel factoren (gezondheid, werk, privé, etc.) ben ik tegen een burn-out aangelopen. Het probleem was dat je het zelf niet wilde of kon inzien dat je ook daadwerkelijk een burn-out hebt. Wat denken mensen wel niet van mij? En mijn werk dan, ik ben toch onmisbaar? Al met al zaken die er totaal niet toe doen. Het moment dat Gerry i.o.m. mijn manager de stekker eruit trok kwam er ruimte voor mij en viel er een last van mijn schouders. Het vervolg traject was lang, maar ik ging er…hoe gek het ook klinkt….met veel plezier heen, ik kon mijn verhaal kwijt! Gerry gaf je het gevoel dat je alles kon vertellen en daar heb ik dan ook gretig gebruik van gemaakt. Uiteraard was dit allemaal noodzakelijk om de onderste steen boven te krijgen en natuurlijk stuurde Gerry mij hier wel in, maar heb het nooit zo ervaren. Mijn sessies bij Gerry waren mijn momenten waar ik met een lekker gevoel vandaan kwam. De oefeningen waar ik eerst veel weerstand tegen had gingen steeds makkelijker en de wandelingen die we maakten gaven mij nieuwe inzichten. Nooit het gevoel gehad iets te moeten! Uiteindelijk ben ik privé weer heel gelukkig inmiddels vader van een prachtige tweeling die ondanks de vroeggeboorte (11 weken) zeer gezond zijn, geniet ik weer van mijn werk terwijl het ook mijn valkuil kan zijn en zie ik de toekomst met een glimlach tegemoet. Fysiek ben ik nog niet helemaal waar ik moet zijn, maar dat komt langzamerhand ook wel weer. Ik denk dat Gerry mijn vicieuze cirkel heeft doorbroken en mij een spiegel heeft kunnen voorhouden waardoor ik uiteindelijk heb kunnen inzien dat ik en ik alleen de controle over mijn eigen leven heb. Keuzes moet je zelf maken deze komen niet vanzelf op je pad hoeveel geduld je ook denkt te hebben!”

Marcel de Zeeuw

‘Iedere keer weer een spiegel’

“In de afgelopen maanden hebben we fijne gesprekken gehad. Iedere keer weer hield je me een spiegel voor. Dat was soms best lastig maar ook nodig om me te helpen. Dankzij jouw hulp voel ik mij nu een stuk beter! Je hebt me geleerd te focussen op het positieve, te vertrouwen op m’n gevoel en minder te malen. Vol vertrouwen vervolg ik mijn pad. Ik ben dankbaar dat je een tijdje meeglopen bent!! Dankjewel!” Hartelijke groet,

T.M.

‘Ik wist niet welke kant ik op moest’

“De zin: ‘Waar wil jij naar toe?’ was voor mij aanleiding hier over na te denken, en ik kwam er niet uit.  Ik zie het als een kruispunt waar ik op stond, en niet wist welke kant ik op moest. Mijn worsteling ging over mijn privé verleden, en mijn zakelijke toekomst. Ik heb samen met Gerry op dat kruispunt gestaan, en samen hebben we alle kanten opgekeken, en mede door Gerry kijk ik nu niet meer achterom. Ik heb Gerry ervaren als een prettig iemand waar ik alles tegen kon zeggen. Ik heb geleerd het verleden los te laten, en ze heeft meegelopen op de weg die ik ingeslagen ben. Nu  gaat het redelijk goed met me, de plannen moeten verder uitgewerkt worden, maar de toekomst blijft voorlopig erg onzeker. momenten van dipjes en vol vertrouwen. Werk is er wel, maar financieel gaat het moeilijk worden. De sessies hebben mij vertrouwen gegeven dat ik het kan. Mijn minpunten/aandachtspunten zijn besproken; hier doe ik zeker wat mee. Ik raad  Gerry aan als je zelf geen antwoord weet op je vragen, zodat je vast loopt. Dan is het goed om een buitenstaander er bij te betrekken. Gerry bedankt,  ik vond het prettig om samen met jou een stukje op mijn levenspad te lopen!” Hele vriendelijke groet,

B.Z.

‘Ik had last van paniekaanvallen waardoor ik niet meer auto durfde te rijden.’

“Ik kwam niet voor mezelf op en gaf naar mijn omgeving  niet goed mijn grenzen aan waardoor ik heel erg geleefd werd door anderen en mezelf op de laatste plaats zette. Nu gaat het  goed met mij! Ik heb een passie gevonden waar ik mijn werk van ga maken en waar ik heel veel energie uit haal. Ik voel me weer met mijn beide voeten stevig op de grond staan. En dat is een heel prettig gevoel!! Ik heb geleerd ik op tijd mijn grenzen aan moet geven bij mijn omgeving. Als ik dat niet doe dan loopt de spanning te hoog op in mijn hoofd en barst de bom en voel ik me niet fijn en merk dan dat de energie weer terug begint te lopen. Dus ik geef nu op tijd aan! Gerry  heeft de kracht je te motiveren om kritisch naar jezelf te leren kijken en je behoefte te bepalen. Ik denk dat het zelfs voor iedereen aan te bevelen is af en toe eens met Gerry te sparren over jezelf. Een soort van APK!!” Met vriendelijke groet,

M.N.

‘Ik worstelde met mijn gewicht en met wat ik nou echt wilde’

“Gerry zette al vrij snel iets in beweging bij mij. Ze was doortastend en vroeg door. Ik gun mezelf nu meer vrijheid en durf nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het probleem met eten is heel ver naar de achtergrond verplaatst.

Ik weet nu dat ik beter mag gaan luisteren naar mijn eigen gevoel. Dat ik mijn eigen pad mag bewandelen en niet dat van een ander. En dat ik confrontaties met mezelf niet uit de weg moet gaan, maar er juist ‘ja’ tegen mag zeggen. Daar ga ik van groeien!”

V.l.

 

 

‘Ik rij weer zonder paniek op de snelweg’

“Ik had enorm veel last van rij-angst. Dit uitte zich met name op de snelweg. Het beheersde zo enorm mijn leven, dat het niet langer kon. Ik werd er ontzettend onzeker door. Blijkbaar (wat je eigenlijk zelf ook wel weet) was mijn rugzak te vol. De vraag was alleen: hoe kan het dat ‘ie bij mij zo snel vol komt. Gerry was heerlijk verhelderend. Niet zweverig, humoristisch , maar ook confronterend. De sessies begonnen met een ‘selftest’,  voor mij heel verhelderend….Gerry legt op een heel duidelijke manier uit hoe je zelf in elkaar zit, en hoe anderen in elkaar zitten. Er wordt wel eens gezegd: niemand is hetzelfde……Ik weet dat nu, en leg me daar (bijna altijd) bij neer. Nu gaat het goed. Ik kan veel meer relativeren en meer dingen naast mij neerleggen. Heb minder faalangst, ben minder onzeker, en ik rij zonder paniekaanvallen op de snelweg! Ben meer zelfverzekerd, ben weer blij en pieker veel minder. Ik raad dit iedereen aan die het gevoel heeft weg te zakken in een diep dal.” Hartelijke groet,

Manon E.

‘De juiste vragen’

Ik heb veel steun van de Burnout coach Gerry Schultinga Ze doet het zeer goed weet hoe je moet sparren weet de juiste vragen te stellen, mocht je ooit in BURNOUT komen zoals ondergetekende , dan kan ik haar van harte aanbevelen, zonder haar was ik nog lang niet zover gevorderd. Daarom proficiat voor haar aanpak.”

Jos Vogel

‘Ik voel echt het zelfvertrouwen weer in mijn lijf!

“We hebben voor mij een super goed resultaat behaald tijdens de Boostdag.

Ik liep er tegenaan dat ik mijzelf niet goed genoeg vond en dat steeds probeerde op te lossen door nog meer kennis op te doen, ik ging van cursus naar cursus en durfde mezelf niet in de schijnwerpers te zetten. Hierdoor wisten potentiële klanten niet wat ik kan en wat ik voor ze kan betekenen. Met als resultaat dat ik zelf gefrustreerd raakte en ik mijn klanten niet het optimale resultaat kon geven.

Tijdens de boost dag ben ik weer in contact gekomen met mijn emoties en gevoelens, ik heb inzicht gekregen in hoe ik wil werken en hoe ik dit wil overbrengen aan mijn klanten. Ik merk dat ik veel meer zelfvertrouwen heb en dat ik heel duidelijk voor ogen heb hoe ik wil werken. En hoe ik dit in de markt wil gaan zetten. 

Ik durf meer voor mijzelf te kiezen en keuzes te maken. Daarnaast kan ik dat gevoel van zelfvertrouwen en kracht ook zo oproepen, door alleen maar aan de oefeningen te denken die ik met Gerry heb gedaan.

Met krachtige groeten, 

Renger van Dijk

Praktijk Physis Groningen

‘Ik voel echt het zelfvertrouwen weer in mijn lijf!

“We hebben voor mij een super goed resultaat behaald tijdens de Boostdag.

Ik liep er tegenaan dat ik mijzelf niet goed genoeg vond en dat steeds probeerde op te lossen door nog meer kennis op te doen, ik ging van cursus naar cursus en durfde mezelf niet in de schijnwerpers te zetten. Hierdoor wisten potentiële klanten niet wat ik kan en wat ik voor ze kan betekenen. Met als resultaat dat ik zelf gefrustreerd raakte en ik mijn klanten niet het optimale resultaat kon geven.

Tijdens de boost dag ben ik weer in contact gekomen met mijn emoties en gevoelens, ik heb inzicht gekregen in hoe ik wil werken en hoe ik dit wil overbrengen aan mijn klanten. Ik merk dat ik veel meer zelfvertrouwen heb en dat ik heel duidelijk voor ogen heb hoe ik wil werken. En hoe ik dit in de markt wil gaan zetten. 

Ik durf meer voor mijzelf te kiezen en keuzes te maken. Daarnaast kan ik dat gevoel van zelfvertrouwen en kracht ook zo oproepen, door alleen maar aan de oefeningen te denken die ik met Gerry heb gedaan.

Met krachtige groeten, 

Renger van Dijk

Praktijk Physis Groningen

Thuis staat weer op nr.1 en dat is lang niet zo geweest!

 

“Ik wist niet hoe ik een aantal dingen op een rij moest krijgen. Ik was alleen maar bezig met werk en als ik thuis was ging dit gewoon door, hierdoor werd het er thuis niet gezelliger op. Ik vond het moeilijk om mijzelf wat meer vrijheid en rust te geven en dacht dat ik onmisbaar was. Ik dacht dit altijd wel zelf te kunnen oplossen maar doordat ik geen prater ben kropte ik alles maar op en deelde mijn probleem met niemand.

 Ik zit een stuk beter in mijn vel dan toen ik met de coaching begon. Heb ook meer rust en kan werk en privé makkelijker scheiden. Ook ben ik erachter gekomen dat ik moet doen waar ik gelukkig van word en met die plannen ben ik nu druk bezig!

 

Ik wilde graag weer de spontane en leuke man zijn die ik vroeger ook was. Weer een leuke man voor mijn vrouw en een leuke vader voor de kinderen, en moet zeggen dat dit al aardig gelukt is. Thuis ben ik weer stukken gezelliger! had het idee dat ik niet volledig gebruik maakte van mijn talenten en kwaliteiten. Ik kon niet los laten en wilde wel op hetzelfde tempo doorgaan. Ik heb vooral inzicht gekregen in mijn gedrag op het moment dat ik iets aan het doen ben wat eigenlijk niet bij mij past. Het zijn de energievreters, die ik heel graag wil negeren, die toch naar boven kwamen. Daarnaast heeft het inzicht gegeven in mijn eigen plannen om te gaan ondernemen, waar ik super blij mee ben!

 

Ralf Menke

Truck en Trailer Service 

‘Ik ben niet meer moe, mijn hoofdpijn is weg en ik ben veel zelfverzekerder. Dit is er allemaal veranderd tijdens de Boostdag!’

 

“Waar ik tegenaan liep is steeds de terugkerende pijn uit mijn jeugd, eenzaamheid in mijn relatie, angst voor autorijden, niet assertief genoeg zijn. De reden dat ik me bij jou heb aangemeld is dat ik een betere samenwerking tussen verstand en gevoel wilde bereiken en meer inzicht in mezelf en mijn relatie.  

Die gevoelens van verdriet heb ik een plek gegeven in die film waar ik in zat, niet in het leven waar ik nu sta.

Ik rijd zelfs weer in de auto naar mijn kinderen in Eindhoven en zing dan ontspannen met de radio mee!

Ik voelde me heel vertrouwd bij je en gehoord. Je gaf me het gevoel serieus genomen te worden en je hebt me zoveel meer inzicht gegeven. Dankjewel daarvoor! 

 

Marianne Wieringa 

Ik heb ontdekt dat ik creatief ben en mooie dingen kan bouwen’

“Passie en je bedrijf  maar blijven groeien tot dat je een burnout hebt.

Ik heb Gerry Schultinga leren kennen via Twitter. Zij was diegene die aan mijn tweets kon aflezen dat ik steeds dieper weg zakte in het succes van mijn bedrijf, terwijl ik steeds meer symptomen  had van uitputting.

Ik was van dokter naar ziekenhuis en naar fysiotherapeuten geweest en telkens waren mijn klachten vaag en niet verklaarbaar. Ja, mijn dokter had het bij het rechte eind alleen vond ik hem maar een vervelend mannetje die steeds zei dat ik aan stress leed. Elke keer als ik bij hem kwam zei hij dat het stress was. Op den duur ging ik niet meer naar de dokter want ik geloofde hem niet “hoezo ik heb stress, die man is niet goed bij zijn hoofd”, dacht ik.

Ik bedacht op een zekere dag maar een afspraak te maken met Gerry die vriendelijke vrouw van de twitter. Waarom? Nou ik dacht om te voorkomen dat ik in een burn-out zou belanden. Wat ik toen nog niet wist dat ik de instorting al nabij was. Ze waarschuwde mij en gaf me tips waar ik me voor afsloot. Geen van de adviezen kwam bij mij nog binnen. Mijn hersens stonden al op de veilige modus en gaven geen ruimte meer voor nieuwe prikkels.

In het tweede gesprek heb ik een contract gesloten met Gerry om aan mij zelf te gaan werken ik dacht nog steeds preventief met mij zelf bezig te gaan. Maar het was al te laat. Ik was al op gebrand. De 50 punten burnout symptomen test beantwoorde ik met 45x  ‘ja’ Niet veel daarna was ik helemaal opgebrand.

Mijn werk was allang niet meer leuk en fluitend ging ik al heel lang niet meer naar mijn werk. Ik heb een succesvol bedrijf maar genieten kan ik er niet van. Ik was negatief  ingesteld en zag  al heel lang niks meer positief. Het waren alleen maar de negatieve dingen die ik zag.

Doordat mijn hersens zich afsluiten voor nieuwe prikkels was het lastig voor Gerry om door te dringen en mij nieuwe inzichten te geven. Maar de wekelijkse sessies maakte ik kleine stapjes vooruit.

Tussendoor kreeg ik ook nog te maken met een depressie iets wat ik al gevoelig voor was, ook hier heb ik veel hulp en steun gehad van Gerry

In oktober heb ik besloten om thuis te blijven en het is nu april. Ik heb inmiddels dankzij Gerry ontdekt dat ik  totaal ander werk in mijn eigen bedrijf eigenlijk veel leuker vind. Dat ik nu wel thuis wat te doen heb en een hobby heb ontwikkeld.

Ik heb ontdekt dat ik creatief ben en mooie dingen kan bouwen. Zo heb ik een ijszeiler gebouwd. En dat een lange wandeling maken met de hond mijn hoofd leeg kan maken. Ook heeft zij me geleerd te voelen en te luisteren naar mijn lichaam en vooral dat die signalen geeft over hoe ik me werkelijk voel. Iets wat voor mij totaal nieuw was.

Al hoewel ik nog niet van mijn burn-out af ben,  ik ben zeker al 50% beter dan ik was dankzij Gerry Schultinga.”

Carl H.

 

‘Ik zocht iemand die door mijn praatjes heen kon prikken.’

“Ik wil mijn situatie niet uitzichtloos noemen voordat ik bij Gerry kwam. Ik ben positief ingesteld en had elke dag wel een klein geluksmomentje, maar ik vond het lastig dat gevoel vast te houden of weer op te roepen en merkte dat ik wat minder energie had voor bepaalde dingen. Ik kon moeilijk mijn bed uitkomen en zin maken om te werken werd af en toe ook een opgave. Juist ook door opdrachten uit te voeren werd ik letterlijk aan het werk gezet om zoek te gaan naar de verschillende beweegredenen voor mijn verlaagde energieniveau. Soms behoorlijk confronterend, maar tegelijk dan ook een eye opener. Gerry heeft me vooral bijgebracht dat ik soms even moet stilstaan bij het nu. Mede daardoor heb ik weer meerdere geluksmomentjes op een dag, ben ik weer onder de mensen te vinden (zonder dat dit werk gerelateerd is) en kan daar intens van genieten. Ik sta weer in mijn kracht en weet wat ik wil.” Met vriendelijke groet, ps. “Mochten mensen je bellen en twijfelen en graag iemand willen spreken die ervaring heeft mag je ze mijn telefoonnummer doorgeven. Ik doe graag een goed woordje voor je want ik heb het als zeer prettig ervaren!”

Daphne Veldman

 

‘Ik heb geleerd om niets te hoeven doen’

“Wat me er mede doorheen helpt, behalve maar gewoon het ene been voor het andere blijven zetten, is blijven denken aan leuke dingen en blijven doen van leuke dingen (hoewel ook die soms ontaarden in ’moeten’…). Ik heb van jouw begeleiding geleerd om voldoende tijd te maken voor niets doen of beter gezegd: niets hoeven te doen. Ik worstel dus nog steeds wel mezelf maar weet veel beter er het hoofd aan te bieden maar ook weet ik dat het wel weer over gaat. Een paar dagen relaxt in het weekend, veel lezen met een kop thee erbij, beetje buiten zijn en ik ben wel weer oké. Wat ik van de sessies geleerd heb, is reëel met mezelf te praten of misschien af en toe gewoon ophouden met mezelf te praten. Het zoeken van ontspanning is ook heel belangrijk gebleken en af en toe de ruimte opzoeken, door buiten gaan wandelen of fietsen of een boek lezen. Helemaal geen ingewikkelde dingen maar vooral wel blijven doen. Ik ben zelfs voorzichtig weer begonnen met looptraining. De resetknop moet ik af en toe wel blijven zoeken maar tot nu toe heb ik ‘m wel steeds weer gevonden. Ik zou iedereen een traject met jou kunnen aanraden vanwege je prettige, nuchtere maar ook heel betrokken benadering. Het voelde als het ontwarren van een paar knopen. Ik ben heel blij deze ontmoetingen met jou te hebben gedaan .” Hartelijke groet,

L v.d. V.

‘I want to break free!’

“Het was een warboel in mijn hoofd. Alles leek een hoofdzaak en dan met name in mijn werksituatie. Ook kon ik niet verder denken dan van dag-tot-dag, meer ruimte was er niet. Mijn worsteling was dan ook hoe “te overleven” in een situatie waar ik niet meer overheen kon kijken en die een grote invloed had op mijn psychische en ook fysieke welzijn. Hoe kon ik nog naar de toekomst kijken? wat moest ik doen? wat kon ik doen? Op het advies van mijn huisarts heb ik gezocht naar een coach en hoe vind je die? Op google stond Gerry Schultinga simpelweg bovenaan, las haar website en heb haar toen gebeld, gewoon de eerste de beste, wat ook bleek. Niet gewend aan dit type begeleiding was vooral voor mij de vraag: hoe werkt dit? Is dit een wazig-gebeuren? Normaal gesproken ben ik iemand die zich niet graag laat vertellen wat hij moet doen, aan goede adviezen van familie en vrienden ontbrak het niet. Gerry gaf me echter vanaf onze eerste ontmoeting het vertrouwen dat er ruimte was mijn zorgen, overwegingen, afwegingen te uiten. Dat is er ook van gekomen. Gedurende de sessies liet Gerry mij op een effectieve manier zien waar ik stond, letterlijk en figuurlijk.  Dat werkte heel verhelderend deze confrontatie met jezelf, niet beïnvloed door welke belanghebbende dan ook. Hier ging het om mij, om een weg te vinden hoe me te handhaven onder een niet-aflatende werkdruk, al dan niet door mezelf gecreëerd. Wat ik ervan leerde heb ik ook weten over te brengen naar mijn werksituatie en daarop heeft men ook daar erkend dat de druk te groot was voor 1 persoon en zaken veranderd. De metafoor die Gerry gebruikte: “het afscheid nemen van het teveel” staat me dagelijks voor ogen. “I want to break free” was altijd mijn devies en daar heb ik nu de moed voor die mij ontbrak. Wat mij vooral beviel in de gesprekken met Gerry was haar volkomen onbevangen houding, niets was vreemd of onbespreekbaar, er was ruimte voor een lach en een traan, gewoon mens-zijn. Dat heb ik zelf als heel bevrijdend ervaren en om die reden kan ik Gerry aanbevelen aan een ieder, jong of oud, man of vrouw,  die zich vastgeknoopt voelt in situaties van welke aard dan ook, Gerry gaat je helpen de boel te ontwarren, zij kan dat!” Met vriendelijke groet, 

J.M.

‘Een mooie boost voor ons team’

“Heel hartelijk dank voor jouw inspirerende sessie zakelijk flirten! Er werd nog lang over nagepraat en het was een mooie boost voor ons team. En ik sluit niet uit dat er meerdere teams een beroep op je gaan doen. Ik blijf je promoten want ik vind je echt een topper! Dank!”

Joke Arends

Stichting de Hoven

‘Ik zit veel beter in mijn vel’

Wat ik nu merk is dat ik veel beter in m’n vel zit. Wonderbaarlijk laat ik veel meer dingen langs me heen glijden en dat is te merken aan m’n energieniveau! Ook op het werk gaat het beter. Ik krijg weer grip op m’n werk en ook onderling gaat het beter. Waarschijnlijk straal ik meer zekerheid uit en dat heeft ook z’n weerslag op de sfeer. Ik slaap veel beter dan maanden geleden en verwacht ook goed de vakantie ‘in te glijden’. Ik weet nog zo goed hoe ik me vorig jaar voelde toen ik twijfelde of ik hulp nodig had. Bah, wat een tijd. Wat ben ik blij dat ik op tijd hulp heb gezocht! Ik schat in dat de komende vakantie veel beter gaat uitpakken. Ik heb gewoon zin om leuke dingen te doen. De stijgende lijn heb ik dus te pakken. Wat ik vooral ook van je heb geleerd is dat ik snel de signalen van onbehagen bij mezelf herken. Ik ben beter in staat om mezelf een halt toe te roepen als allerlei gedachten met me aan de haal gaan. Dus meer regie op m’n eigen welbevinden. En… iets meer van jezelf houden en vertrouwen hebben in eigen kunnen wil ook wel helpen geloof ik ? Kortom, het gaat goed en ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit kan vasthouden. Nogmaals heel veel dank voor alle begeleiding de afgelopen maanden! Hartelijke groet,

T.M.

’Ik heb weer helder wie ik ben’

“Ik was mezelf kwijt geraakt. Dit had meerdere oorzaken. Voor mijn gevoel zat ik vast. Ik moest (her-)ontdekken wie ik ben, wat ik wil en wat mijn kwaliteiten zijn. Ik voel me nu goed. Een stuk lichter en vooral positief en sterk. Ik zit vol plannen. Ik heb weer helder wie ik ben, wat ik wil en wat mijn talenten zijn. Het gaat een fijn jaar worden ? Iedereen die behoefte heeft aan een stuk presoonlijke ontwikkeling zou ik een traject aanraden. Of het nou om loopbaanadvies gaat of mensen met een burn-out, ik geloof oprecht dat Gerry voor iedereen een passend traject kan vinden! Als mijn budget het toe zou laten zou ik mezelf regelmatig op een uurtje Gerry trakteren. Wat een cadeautje om met haar te mogen sparren.” Hartelijke groet, 

E. van B.

‘Ik heb geleerd te accepteren dat mijn persoonlijke situatie niet veranderd. De wijze waarop ik hiermee omga kan ik echter wel zelf bepalen.’

“Ik had te maken met verschillende ingrijpende situaties, in zowel mijn privé als werk. Daardoor stond ik met een been in een burn-out. Door het bewust inplannen van meer rustmomenten en meer tijd voor mezelf ben ik nu meer in balans. Ik kreeg inzicht in energievreters en dingen die mij energie geven. Dat betekende ook dat ik hierin keuzes moest maken en dingen los moest laten waarvan ik dacht dat ze belangrijk waren. Iedereen die op zoek is naar inzicht in zichzelf, burn-out-achtige klachten heeft en op zoek is naar meer energie of wil sparren over een bepaalde problematiek of keuze in werk of privé beveel ik Gerry van harte aan. Gerry heeft een luisterend oor, is spontaan, levenslustig en gericht op actie.Hartelijke groet,

E.K.

‘Ik voelde me erg gespannen en gestrest. Ik had vage lichamelijke klachten die ik niet kon duiden.’ “Ik had weinig contact met mijn gevoel. En daar wilde ik weer naar toe. Opnieuw leren luisteren naar mijn gevoel. Balans vinden tussen hoofd en hart. Het gaat nu heel goed! Doel bereikt. Ik heb belangrijk beslissingen genomen en ben mijn hart gaan volgen. Met een positieve afloop. Ik kreeg inzicht in patronen en structuren van mezelf en heb mooie en goede verandering kunnen bewerkstelligen. Ik heb weer contact met mijn gevoel. Luister veel meer naar mijn onderbuik en intuïtie. Ook kreeg ik inzicht in het feit dat het goed is als mens te blijven investeren in innerlijke ontwikkeling. Het is gebruikelijk om ons materieel zoals auto’s, fietsen, schoenen, tafels enz eens in de zoveel tijd te laten keuren, in de was te zetten, te laten verzolen enz. Een jaarlijkse innerlijke APK zal goed zijn! Zou een gewoonte moeten worden. Gerry is vakkundig! Ze weet in know-time de juiste interventie in te zetten waardoor de sessies constructief zijn. Met gerichte vragen komt ze tot de kern en met de juiste oefening is zij in staat op een veilige en overzichtelijke manier zaken in beweging te zetten. Geeft passende huiswerkopdrachten. Naast haar vakkundigheid heeft ze erg veel humor. Is ze lief, warm en oprecht betrokken. Erg fijn mens waar je alles zonder schaamte aan kan toevertrouwen. Mensen die vast zijn gelopen met zichzelf en die met een liefdevolle benadering en professionele aanpak willen en durven te veranderen wil ik Gerry van harte aanbevelen.” met vriendelijke groet,

Trui Vos

Ik had na de sessies heel veel positieve energie!  Werd veel creatiever en kon veel beter over zaken nadenken maar ook de zaken beter handelen!

Ik voelde mij over een aantal zaken heel onzeker, was heel omgevingsgericht en had weinig energie, zeker na een werkdag. Ik zei eigenlijk niet tegen mensen hoe ik erover dacht, voelde me onzeker daardoor, je gaat denken voor een ander. Ik wilde weer mijn eigen ik zijn, gedrag vertonen zoals die bij mij past, geen aangepast gedrag. De spirit weervinden. Gerry heeft me geleerd meer op mezelf te vertrouwen, te luisteren naar mijn lichaam, een andere insteek te kiezen en mezelf terugvinden. Met vriendelijke groet,

Gea Meijerman

Gemeente Midden-Drenthe

‘Ik zat vol tegenzin om aan coaching te beginnen’

“Hallo, mijn naam is Niki Tonkes. In mei ’10 kreeg ik van het UWV te horen dat ik een coach nodig was om er voor te zorgen dat ik sneller een baan kon krijgen. Nou, daar zat ik op te wachten, zat nog niet een half jaar in de WW en moest er zelf voor zorgen dat ik iemand vond waar ik regelmatig gesprekken mee zou hebben en dus internet afgestruind op zoek naar een werkcoach. Zo kwam ik bij Espiritu Coaching en wel bij mevr. G. Schultinga. Had eerst nog een andere mafkees gesproken die bij me thuis is geweest maar dat klikte niet. Mijn eerste afspraak was vooral voor Gerry denk ik een hele happening, ik zat vol tegenzin omdat ik het iets compleet onzinnigs vond om te doen, nou, al snel veranderde dat omdat ik Gerry heb leren kennen als een heerlijk warm mens die niet alleen inging op problemen die je kon hebben omdat je geen werk meer had maar ook naar de privé mens keek. We hebben samen veel besproken en gelachen en gehuild, dat laatste deed ik dus. Doordat Gerry regelmatig de vinger op de zere plek legde en daar op door ging op een lieve menselijke manier heb ik haar zeer leren waarderen en kon dus ook al gauw iedere keer weer heen gaan met een goed gevoel en kwam er met vaak nog een beter gevoel weer weg. Toch lukte het haar niet echt goed om mij te overtuigen van het nut van werkcoaches want nog steeds vind ik het een beetje onzinnig maar heb toch door opdrachtjes en dingen wat bij te houden geleerd dat er ook wel iets goeds uit voort komt J, heb dus ook veel gehad aan onze gesprekken. Nog steeds houd ik haar op de hoogte van mijn levenswandel ondanks dat ik sinds juni ’11 een baan heb, en toen ik dus het verzoek van haar kreeg om ook iets te schrijven voor haar site stemde ik daar volmondig mee in. Voor een ieder die ook eens bij Gerry langs “moet” komen van het UWV of om een andere reden consulting nodig heeft hoef ik niet te zeggen van sterkte, maar: Een fijne tijd met een fijn mens die goed weet waar ze het over heeft en echt iets, voor mij in elk geval, kan betekenen in waarvoor je ook bij haar komt. Gerry, ik heb je erg gewaardeerd in alles wat je voor me hebt betekend en nog doet, heel veel succes verder.” Lieve groet, Niki Tonkes

‘Collega met beide benen op de grond’

“Ik heb Gerry leren kennen als een enthousiaste, veelzijdige coach en collega. Gerry doet haar werk met plezier en overtuiging; het coachen van mensen geeft haar veel voldoening. Zelf opgegroeid in een ondernemersgezin weet ze haar kennis en ervaring op dit gebied goed over te brengen naar andere zelfstandigen. Gerry is een betrokken coach die met beide benen op de grond staat. Doelgericht en tevens in staat om mensen in contact te brengen met hun gevoelens en emoties. Met haar optimistische alsook realistische kijk op de dingen is Gerry een fijne collega om te sparren.”

Lilian Snijder

Manaz Coaching

‘Als je leert om besluiten te nemen kom je altijd verder!’

“Ik kan er eigenlijk niet omheen. Waar ik tegenaan liep was een overduidelijk 30-ers dilemma… Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik goed en waar word ik nou écht blij van? Allemaal vragen waar ik steeds vaker aan moest denken. En als je die antwoorden zelf niet precies kunt vinden, wordt het tijd dat iemand je helpt. Via via kwam ik terecht bij Gerry en de was redding nabij!

Grapje natuurlijk, maar ze heeft me wél echt geholpen. Inmiddels kan ik zeggen dat ik ‘gerepareerd ben’, zo noem ik het gekscherend als ik er met vrienden over praat. Het leven is natuurlijk altijd een zoektocht en het gaat nooit zoals je verwacht, maar het is lekker om een richting te hebben zodat je weet waar je naartoe kan werken. En daarbij, dat zoeken? Dat is zo erg nog niet.

Want als je leert om besluiten te nemen, leer je hier alleen maar van en kom je altijd verder. Dus dat doe ik nu, keuzes maken. Soms klein en soms ook groot, zoals het opzeggen van mijn baan en als freelancer verder gaan. Spannend, maar ook heel veel zin in.

Ik ben tevreden met en trots op het feit dat ik mezelf beter ken, voel wanneer ik iets wel of juist niet moet doen. Meestal dan, niet altijd. Maar je hoeft ook niet altijd antwoorden te hebben. Laat het maar gebeuren, fouten maken is ook niet erg. Hoort immers ook bij het leven en daar leer je van.

Gerry is een warme vrouw. Prettig om mee te praten, ze weet waar ze het over heeft. Met een gezonde dosis humor, waar ik zelf van hou, blijft ze met beide benen op de grond. Duidelijk een aanrader dus. 😉 Thanks voor alles!

 

Joricke Jaspers

Story Studio

’24 jaar oud. Een eigen huis, eigen auto, leuke vriedengroep, goede baan en gezond. Wat wil ik nog meer?’

 

‘Toch mist er iets! Een doel of iets om echt naar toe te leven. Tijdens je studenten tijd leef je naar het moment van het behalen van je diploma toe. En daarna? Ik kon direct aan de slag! En nu één jaar verder zit ik met een leeg gevoel. Dit gevoel kost me veel energie maar waar komt het gevoel vandaan?  

Ik merkte aan mezelf dat ik verkeerde keuzes maakte en stil stond in mijn ontwikkeling. Hier had ik hulp bij nodig en die vond ik bij Gerry. Een verademing! De eerste sessie had voor mij al een ‘obstakel’ weg genomen. Er was mij duidelijk wat ik ECHT niet wou.

De conclusie voor mij? Gewoon doen! Doorpakken, afscheid nemen van het gene dat mij afremt en geniet van het leven. Gisteren de juiste keuze gemaakt en dit heeft me de beste nachtrust sinds tijden bezorgt. Vandaag voel ik me opgelucht. Ik weet nu waar ik heen wil en dit had ik niet zonder de hulp van Gerry gekund.

 

Ik ben Gerry enorm dankbaar ze bood mij een luisterend oor. Ze kan je een heel goed beeld van jezelf geven en je helpen dingen duidelijker te maken. 

Thomas Jansen 

‘Ik zat de boel te bedonderen’

“Ik was somber en door negatieve ervaringen was ik mijzelf kwijtgeraakt. Ik zat mijzelf en mijn omgeving te bedonderen om maar zo goed mogelijk te willen overkomen.  Ik heb geleerd om naast het zorgvuldig communiceren van de situatie waarin ik zat, in mijn gevoel te komen. Te voelen waar je staat, en wat het met je doet. Nu gaat het heel veel beter met mij. Ik zal met en enige regelmaat een sessie afspreken om de kracht te bewaren. Het heeft mij rust, geloof in mezelf en zelfverzekerdheid opgeleverd. Een aanrader voor iedereen die zich wil openstellen om naar zichzelf te kijken en dat te willen voelen. Ik kijk zelf ook terug op een zeer plezierig en succesvol traject, Gerry. Voel dat ik stappen heb gemaakt die me weer op de juiste plek hebben gezet. Het is jou gelukt me dat te laten ondervinden en voelen. Hartelijk dank nogmaals.”

A.M. 

‘Ik kan weer genieten van mijn successen’

“Ik had het idee dat ik niet volledig gebruik maakte van mijn talenten en kwaliteiten. Ik kon niet los laten en wilde wel op hetzelfde tempo doorgaan. Ik heb vooral inzicht gekregen in mijn gedrag op het moment dat ik iets aan het doen ben wat eigenlijk niet bij mij past. Het zijn de energievreters, die ik heel graag wil negeren, die toch naar boven kwamen. Daarnaast heeft het inzicht gegeven in mijn eigen plannen om te gaan ondernemen, waar ik super blij mee ben!

Patrick Ruiter

Fotograaf en creatief meedenker

 

Na een periode van drie jaar hard werken om mijn nieuwe bedrijf op te zetten, liep het werk me over de schoenen’

Na een periode van drie jaar hard werken om mijn nieuwe bedrijf op te zetten, liep het werk me over de schoenen’

“Ik zat ik ongeveer tegen een burn-out aan. Terwijl het nieuwe bedrijf een groot succes bleek.

Gerry wist op een vriendelijke maar zeer heldere en doortastende wijze binnen korte tijd door te dringen tot de kern van het probleem. Wat in mijn geval géén probleem was met betrekking tot het zeer snel gegroeide bedrijf, maar op een geheel ander vlak lag dan waar ik het verwacht had. Hier zijn we het grootste deel van de tijd mee aan de slag geweest en het heeft mij uitstekend geholpen om zaken weer goed in perspectief te zien en de regie over mijn eigen leven weer terug te nemen. Ik ben erg blij met het resultaat en kan Gerry bij iedereen van harte aanbevelen! 

Elisabeth Zuiden

 

‘De druk van ‘moeten’ is behoorlijk afgenomen’

Na heb de coaching wandeling als heel erg prettig ervaren. Er kwamen dingen boven die ik wel al wist en dacht aan gewerkt te hebben maar onbewust hebben ze nog steeds invloed. Ook kwamen er nieuwe dingen naar boven. Door mij er even op een andere manier naar te laten kijken en dan vooral naar wat het met me doet. Heb de wandeling me weer rust en openheid gegeven. Op dit moment voel ik mij zelfs nog steeds rustig en is de druk van moeten van mezelf behoorlijk afgenomen. Hierdoor ben ik ook productiever bezig en zit zeker beter in mijn vel. Bedankt voor je open en eerlijke manier van coachen. Dat geeft vertrouwen en is heel erg fijn.” 

Arnold Fontein

De Stijlmeester 

Ik was mezelf kwijt. Ik had gebrek aan energie, was moe en emotioneel’

“Ik zat op werkgebied niet op de juiste plek, kwam uit een lange moeilijke situatie in een reorganisatie en zat, eigen diagnose, tegen een bore out aan (bij beide banen). Geen energie en ongelukkig in werksituatie.

Ik heb heel veel van de sessies geleerd.. Het was fijn om mijn frustraties te uiten en mijn onzekerheden te vertellen in een veilige omgeving. Ik werd getriggerd door tips en haar vragen. Precies wat ik nodig had! Gerry wist precies de juiste dingen te zeggen en daardoor de pijnpunten boven te halen. Naast wat ze zei was het ook de toon; prettig.

Nu gaat het goed met me. Ik heb weer rust, heb de energie terug en heb een goede focus op mijn toekomst. Ik weet wat ik wil, wat ik kan en hoe ik dit wil bereiken. Ik leg minder druk op mezelf.”

 L.H.

 

‘Zaken op het werk liepen totaal niet goed en privé heb ik het nodige verdriet meegemaakt’

“Voor dat ik naar Gerry ging liepen zaken op het werk totaal niet goed. Na privé het nodige verdriet te hebben meegemaakt en een worsteling met lichamelijke problemen was terugkeren op de werkvloer, na een paar maanden afwezigheid, een drama (voor mijn gevoel). Na mijn terugkeer op de werkvloer voelde ik mij niet meer veilig binnen mijn werk. Ook privé worstelde ik met allerlei vrijwilligerstaken. Ik heb Gerry als zeer plezierig ervaren. Ik voelde mij veilig en gehoord. Daarbij werd goed rekening gehouden met welke “aanpak” bij mij past (bijv. niet te zweverig). Ik voelde een klik en vond het altijd fijn om naar de afspraken te gaan. Ik ben goed met mezelf bezig geweest om uit te zoeken wat ik wil en waar mijn krachten liggen. Ook heb ik voor mezelf duidelijke keuzes gemaakt in wat ik wel en wat ik niet wil. Het heeft mij toekomstidealen gebracht: het opzetten van een eigen onderneming!”

Nancy Bekkering

Mantelzorgmakelaar van het Noorden

‘Ik sta weer in mijn eigen kracht’

“Ik ben bij Gerry terecht gekomen via het UWV waar ik een IRO traject mocht volgen. Ik heb een burn-out gehad en bleef met restverschijnselen zitten zoals slapeloosheid slechte concentratie, snel last van te veel prikkels. Het grootste probleem voor mij was dat ik totaal geen energie had, dit was in het begin ook ons hoofddoel om die omhoog te krijgen. Door Gerry heb ik geleerd om naar mijn gevoel tegaan, de kracht zit in mij, ik kan het vanuit mezelf halen, je hebt het altijd bij je! We zijn nu een half jaar bezig, waarin we veel hebben gepraat, gelachen en gehuild ( ik dan ). Verder doen we oefeningen, verschillende oefeningen, wat op dat moment nodig is. Stap voor stap ben ik nu een heel eind verder met mezelf, eerst was mijn toekomst grijs, ik kon mij er niet veel bij voorstellen, nu heb ik al veel beter voor ogen wat ik wel en wat ik niet wil, ik sta in mijn eigen KRACHT en dat is het verschil!

Pinet Vos

‘Ik weet nu waar ik naar toe ga’

“Waar wil jij naar toe? De vraag die menigeen in het leven heeft, Gerry heeft de antwoorden niet maar weet ze door verschillende manieren van aanpak bij je boven te krijgen. Mooie waardevolle coach gesprekken heb ik bij Gerry gehad ze is een doener en laat je de weg zien die voor je ligt. Ik weet nu waar ik naar toe ga en natuurlijk zegt Gerry dan, dat heb je zelf gedaan! Maar het is wel heel fijn dat ze me daarin op een professionele manier in heeft begeleid.”

Petra Brouwer

Trafficer, NDC Mediagroep Online

‘Vaak eindigde ik als 2e tijdens de sollicitatiegesprekken.’

“Voordat ik bij Gerry kwam had ik wat tegenslagen gehad bij het vinden van nieuw werk. Vaak eindigde ik als 2e tijdens de sollicitatiegesprekken.

Het was voor mij moeilijk de oorzaak te achterhalen. Kwam het door de manier waarop ik antwoord gaf op de vragen? Was er iets mis met mijn houding tijdens de gesprekken, waardoor de keus op de ander viel?  Lag het aan mij als persoon? Op een gegeven moment ga je aan alles twijfelen.

Gerry heeft de twijfels weg kunnen nemen door in gezamenlijkheid te achterhalen waar mijn “energie-lek” zat. Ikzelf zat in een heel andere richting te denken, maar door er samen tijdens de boostdag mee bezig te zijn vielen de puzzelstukjes op hun plek. Niet alleen was mijn inzicht in mijzelf vergroot, maar ook heb ik geleerd om die positieve energie weer te kunnen oproepen.

Tijdens mijn laatste sollicitatiegesprekken heb ik dit dan ook toegepast en deze keer was ik degene die aangenomen werd. Wat een overwinning!

Als je er voor open staat dan zal een boostdag met Gerry je niet alleen energie opleveren, maar je zult het ook gaan uitstralen, wat weer een positieve effect heeft op anderen.

Gerry, nogmaals bedankt voor wat je mij hebt gebracht.”

J.R.

‘Gerry heeft mijn vicieuze cirkel doorbroken’

“Gerry heeft mij geweldig geholpen in een hele moeilijke periode van mijn leven. Door een combinatie van heel veel factoren (gezondheid, werk, privé, etc.) ben ik tegen een burn-out aangelopen. Het probleem was dat je het zelf niet wilde of kon inzien dat je ook daadwerkelijk een burn-out hebt. Wat denken mensen wel niet van mij? En mijn werk dan, ik ben toch onmisbaar? Al met al zaken die er totaal niet toe doen. Het moment dat Gerry i.o.m. mijn manager de stekker eruit trok kwam er ruimte voor mij en viel er een last van mijn schouders. Het vervolg traject was lang, maar ik ging er…hoe gek het ook klinkt….met veel plezier heen, ik kon mijn verhaal kwijt! Gerry gaf je het gevoel dat je alles kon vertellen en daar heb ik dan ook gretig gebruik van gemaakt. Uiteraard was dit allemaal noodzakelijk om de onderste steen boven te krijgen en natuurlijk stuurde Gerry mij hier wel in, maar heb het nooit zo ervaren. Mijn sessies bij Gerry waren mijn momenten waar ik met een lekker gevoel vandaan kwam. De oefeningen waar ik eerst veel weerstand tegen had gingen steeds makkelijker en de wandelingen die we maakten gaven mij nieuwe inzichten. Nooit het gevoel gehad iets te moeten! Uiteindelijk ben ik privé weer heel gelukkig inmiddels vader van een prachtige tweeling die ondanks de vroeggeboorte (11 weken) zeer gezond zijn, geniet ik weer van mijn werk terwijl het ook mijn valkuil kan zijn en zie ik de toekomst met een glimlach tegemoet. Fysiek ben ik nog niet helemaal waar ik moet zijn, maar dat komt langzamerhand ook wel weer. Ik denk dat Gerry mijn vicieuze cirkel heeft doorbroken en mij een spiegel heeft kunnen voorhouden waardoor ik uiteindelijk heb kunnen inzien dat ik en ik alleen de controle over mijn eigen leven heb. Keuzes moet je zelf maken deze komen niet vanzelf op je pad hoeveel geduld je ook denkt te hebben!”

Marcel de Zeeuw

‘Iedere keer weer een spiegel’

“In de afgelopen maanden hebben we fijne gesprekken gehad. Iedere keer weer hield je me een spiegel voor. Dat was soms best lastig maar ook nodig om me te helpen. Dankzij jouw hulp voel ik mij nu een stuk beter! Je hebt me geleerd te focussen op het positieve, te vertrouwen op m’n gevoel en minder te malen. Vol vertrouwen vervolg ik mijn pad. Ik ben dankbaar dat je een tijdje meeglopen bent!! Dankjewel!” Hartelijke groet,

T.M.

‘Ik wist niet welke kant ik op moest’

“De zin: ‘Waar wil jij naar toe?’ was voor mij aanleiding hier over na te denken, en ik kwam er niet uit.  Ik zie het als een kruispunt waar ik op stond, en niet wist welke kant ik op moest. Mijn worsteling ging over mijn privé verleden, en mijn zakelijke toekomst. Ik heb samen met Gerry op dat kruispunt gestaan, en samen hebben we alle kanten opgekeken, en mede door Gerry kijk ik nu niet meer achterom. Ik heb Gerry ervaren als een prettig iemand waar ik alles tegen kon zeggen. Ik heb geleerd het verleden los te laten, en ze heeft meegelopen op de weg die ik ingeslagen ben. Nu  gaat het redelijk goed met me, de plannen moeten verder uitgewerkt worden, maar de toekomst blijft voorlopig erg onzeker. momenten van dipjes en vol vertrouwen. Werk is er wel, maar financieel gaat het moeilijk worden. De sessies hebben mij vertrouwen gegeven dat ik het kan. Mijn minpunten/aandachtspunten zijn besproken; hier doe ik zeker wat mee. Ik raad  Gerry aan als je zelf geen antwoord weet op je vragen, zodat je vast loopt. Dan is het goed om een buitenstaander er bij te betrekken. Gerry bedankt,  ik vond het prettig om samen met jou een stukje op mijn levenspad te lopen!” Hele vriendelijke groet,

B.Z.

‘Ik had last van paniekaanvallen waardoor ik niet meer auto durfde te rijden.’

“Ik kwam niet voor mezelf op en gaf naar mijn omgeving  niet goed mijn grenzen aan waardoor ik heel erg geleefd werd door anderen en mezelf op de laatste plaats zette. Nu gaat het  goed met mij! Ik heb een passie gevonden waar ik mijn werk van ga maken en waar ik heel veel energie uit haal. Ik voel me weer met mijn beide voeten stevig op de grond staan. En dat is een heel prettig gevoel!! Ik heb geleerd ik op tijd mijn grenzen aan moet geven bij mijn omgeving. Als ik dat niet doe dan loopt de spanning te hoog op in mijn hoofd en barst de bom en voel ik me niet fijn en merk dan dat de energie weer terug begint te lopen. Dus ik geef nu op tijd aan! Gerry  heeft de kracht je te motiveren om kritisch naar jezelf te leren kijken en je behoefte te bepalen. Ik denk dat het zelfs voor iedereen aan te bevelen is af en toe eens met Gerry te sparren over jezelf. Een soort van APK!!” Met vriendelijke groet,

M.N.

‘Ik worstelde met mijn gewicht en met wat ik nou echt wilde’

“Gerry zette al vrij snel iets in beweging bij mij. Ze was doortastend en vroeg door. Ik gun mezelf nu meer vrijheid en durf nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het probleem met eten is heel ver naar de achtergrond verplaatst.

Ik weet nu dat ik beter mag gaan luisteren naar mijn eigen gevoel. Dat ik mijn eigen pad mag bewandelen en niet dat van een ander. En dat ik confrontaties met mezelf niet uit de weg moet gaan, maar er juist ‘ja’ tegen mag zeggen. Daar ga ik van groeien!”

V.l.

 

 

‘Ik rij weer zonder paniek op de snelweg’

“Ik had enorm veel last van rij-angst. Dit uitte zich met name op de snelweg. Het beheersde zo enorm mijn leven, dat het niet langer kon. Ik werd er ontzettend onzeker door. Blijkbaar (wat je eigenlijk zelf ook wel weet) was mijn rugzak te vol. De vraag was alleen: hoe kan het dat ‘ie bij mij zo snel vol komt. Gerry was heerlijk verhelderend. Niet zweverig, humoristisch , maar ook confronterend. De sessies begonnen met een ‘selftest’,  voor mij heel verhelderend….Gerry legt op een heel duidelijke manier uit hoe je zelf in elkaar zit, en hoe anderen in elkaar zitten. Er wordt wel eens gezegd: niemand is hetzelfde……Ik weet dat nu, en leg me daar (bijna altijd) bij neer. Nu gaat het goed. Ik kan veel meer relativeren en meer dingen naast mij neerleggen. Heb minder faalangst, ben minder onzeker, en ik rij zonder paniekaanvallen op de snelweg! Ben meer zelfverzekerd, ben weer blij en pieker veel minder. Ik raad dit iedereen aan die het gevoel heeft weg te zakken in een diep dal.” Hartelijke groet,

Manon E.

‘De juiste vragen’

Ik heb veel steun van de Burnout coach Gerry Schultinga Ze doet het zeer goed weet hoe je moet sparren weet de juiste vragen te stellen, mocht je ooit in BURNOUT komen zoals ondergetekende , dan kan ik haar van harte aanbevelen, zonder haar was ik nog lang niet zover gevorderd. Daarom proficiat voor haar aanpak.”

Jos Vogel

‘Ik voel echt het zelfvertrouwen weer in mijn lijf!

“We hebben voor mij een super goed resultaat behaald tijdens de Boostdag.

Ik liep er tegenaan dat ik mijzelf niet goed genoeg vond en dat steeds probeerde op te lossen door nog meer kennis op te doen, ik ging van cursus naar cursus en durfde mezelf niet in de schijnwerpers te zetten. Hierdoor wisten potentiële klanten niet wat ik kan en wat ik voor ze kan betekenen. Met als resultaat dat ik zelf gefrustreerd raakte en ik mijn klanten niet het optimale resultaat kon geven.

Tijdens de boost dag ben ik weer in contact gekomen met mijn emoties en gevoelens, ik heb inzicht gekregen in hoe ik wil werken en hoe ik dit wil overbrengen aan mijn klanten. Ik merk dat ik veel meer zelfvertrouwen heb en dat ik heel duidelijk voor ogen heb hoe ik wil werken. En hoe ik dit in de markt wil gaan zetten. 

Ik durf meer voor mijzelf te kiezen en keuzes te maken. Daarnaast kan ik dat gevoel van zelfvertrouwen en kracht ook zo oproepen, door alleen maar aan de oefeningen te denken die ik met Gerry heb gedaan.

Met krachtige groeten, 

Renger van Dijk

Praktijk Physis Groningen

Thuis staat weer op nr.1 en dat is lang niet zo geweest!

 

“Ik wist niet hoe ik een aantal dingen op een rij moest krijgen. Ik was alleen maar bezig met werk en als ik thuis was ging dit gewoon door, hierdoor werd het er thuis niet gezelliger op. Ik vond het moeilijk om mijzelf wat meer vrijheid en rust te geven en dacht dat ik onmisbaar was. Ik dacht dit altijd wel zelf te kunnen oplossen maar doordat ik geen prater ben kropte ik alles maar op en deelde mijn probleem met niemand.

 Ik zit een stuk beter in mijn vel dan toen ik met de coaching begon. Heb ook meer rust en kan werk en privé makkelijker scheiden. Ook ben ik erachter gekomen dat ik moet doen waar ik gelukkig van word en met die plannen ben ik nu druk bezig!

 

Ik wilde graag weer de spontane en leuke man zijn die ik vroeger ook was. Weer een leuke man voor mijn vrouw en een leuke vader voor de kinderen, en moet zeggen dat dit al aardig gelukt is. Thuis ben ik weer stukken gezelliger! had het idee dat ik niet volledig gebruik maakte van mijn talenten en kwaliteiten. Ik kon niet los laten en wilde wel op hetzelfde tempo doorgaan. Ik heb vooral inzicht gekregen in mijn gedrag op het moment dat ik iets aan het doen ben wat eigenlijk niet bij mij past. Het zijn de energievreters, die ik heel graag wil negeren, die toch naar boven kwamen. Daarnaast heeft het inzicht gegeven in mijn eigen plannen om te gaan ondernemen, waar ik super blij mee ben!

 

Ralf Menke

Truck en Trailer Service 

‘Ik ben niet meer moe, mijn hoofdpijn is weg en ik ben veel zelfverzekerder. Dit is er allemaal veranderd tijdens de Boostdag!’

 

“Waar ik tegenaan liep is steeds de terugkerende pijn uit mijn jeugd, eenzaamheid in mijn relatie, angst voor autorijden, niet assertief genoeg zijn. De reden dat ik me bij jou heb aangemeld is dat ik een betere samenwerking tussen verstand en gevoel wilde bereiken en meer inzicht in mezelf en mijn relatie.  

Die gevoelens van verdriet heb ik een plek gegeven in die film waar ik in zat, niet in het leven waar ik nu sta.

Ik rijd zelfs weer in de auto naar mijn kinderen in Eindhoven en zing dan ontspannen met de radio mee!

Ik voelde me heel vertrouwd bij je en gehoord. Je gaf me het gevoel serieus genomen te worden en je hebt me zoveel meer inzicht gegeven. Dankjewel daarvoor! 

 

Marianne Wieringa 

Ik heb ontdekt dat ik creatief ben en mooie dingen kan bouwen’

“Passie en je bedrijf  maar blijven groeien tot dat je een burnout hebt.

Ik heb Gerry Schultinga leren kennen via Twitter. Zij was diegene die aan mijn tweets kon aflezen dat ik steeds dieper weg zakte in het succes van mijn bedrijf, terwijl ik steeds meer symptomen  had van uitputting.

Ik was van dokter naar ziekenhuis en naar fysiotherapeuten geweest en telkens waren mijn klachten vaag en niet verklaarbaar. Ja, mijn dokter had het bij het rechte eind alleen vond ik hem maar een vervelend mannetje die steeds zei dat ik aan stress leed. Elke keer als ik bij hem kwam zei hij dat het stress was. Op den duur ging ik niet meer naar de dokter want ik geloofde hem niet “hoezo ik heb stress, die man is niet goed bij zijn hoofd”, dacht ik.

Ik bedacht op een zekere dag maar een afspraak te maken met Gerry die vriendelijke vrouw van de twitter. Waarom? Nou ik dacht om te voorkomen dat ik in een burn-out zou belanden. Wat ik toen nog niet wist dat ik de instorting al nabij was. Ze waarschuwde mij en gaf me tips waar ik me voor afsloot. Geen van de adviezen kwam bij mij nog binnen. Mijn hersens stonden al op de veilige modus en gaven geen ruimte meer voor nieuwe prikkels.

In het tweede gesprek heb ik een contract gesloten met Gerry om aan mij zelf te gaan werken ik dacht nog steeds preventief met mij zelf bezig te gaan. Maar het was al te laat. Ik was al op gebrand. De 50 punten burnout symptomen test beantwoorde ik met 45x  ‘ja’ Niet veel daarna was ik helemaal opgebrand.

Mijn werk was allang niet meer leuk en fluitend ging ik al heel lang niet meer naar mijn werk. Ik heb een succesvol bedrijf maar genieten kan ik er niet van. Ik was negatief  ingesteld en zag  al heel lang niks meer positief. Het waren alleen maar de negatieve dingen die ik zag.

Doordat mijn hersens zich afsluiten voor nieuwe prikkels was het lastig voor Gerry om door te dringen en mij nieuwe inzichten te geven. Maar de wekelijkse sessies maakte ik kleine stapjes vooruit.

Tussendoor kreeg ik ook nog te maken met een depressie iets wat ik al gevoelig voor was, ook hier heb ik veel hulp en steun gehad van Gerry

In oktober heb ik besloten om thuis te blijven en het is nu april. Ik heb inmiddels dankzij Gerry ontdekt dat ik  totaal ander werk in mijn eigen bedrijf eigenlijk veel leuker vind. Dat ik nu wel thuis wat te doen heb en een hobby heb ontwikkeld.

Ik heb ontdekt dat ik creatief ben en mooie dingen kan bouwen. Zo heb ik een ijszeiler gebouwd. En dat een lange wandeling maken met de hond mijn hoofd leeg kan maken. Ook heeft zij me geleerd te voelen en te luisteren naar mijn lichaam en vooral dat die signalen geeft over hoe ik me werkelijk voel. Iets wat voor mij totaal nieuw was.

Al hoewel ik nog niet van mijn burn-out af ben,  ik ben zeker al 50% beter dan ik was dankzij Gerry Schultinga.”

Carl H.

 

‘Ik zocht iemand die door mijn praatjes heen kon prikken.’

“Ik wil mijn situatie niet uitzichtloos noemen voordat ik bij Gerry kwam. Ik ben positief ingesteld en had elke dag wel een klein geluksmomentje, maar ik vond het lastig dat gevoel vast te houden of weer op te roepen en merkte dat ik wat minder energie had voor bepaalde dingen. Ik kon moeilijk mijn bed uitkomen en zin maken om te werken werd af en toe ook een opgave. Juist ook door opdrachten uit te voeren werd ik letterlijk aan het werk gezet om zoek te gaan naar de verschillende beweegredenen voor mijn verlaagde energieniveau. Soms behoorlijk confronterend, maar tegelijk dan ook een eye opener. Gerry heeft me vooral bijgebracht dat ik soms even moet stilstaan bij het nu. Mede daardoor heb ik weer meerdere geluksmomentjes op een dag, ben ik weer onder de mensen te vinden (zonder dat dit werk gerelateerd is) en kan daar intens van genieten. Ik sta weer in mijn kracht en weet wat ik wil.” Met vriendelijke groet, ps. “Mochten mensen je bellen en twijfelen en graag iemand willen spreken die ervaring heeft mag je ze mijn telefoonnummer doorgeven. Ik doe graag een goed woordje voor je want ik heb het als zeer prettig ervaren!”

Daphne Veldman

 

‘Ik heb geleerd om niets te hoeven doen’

“Wat me er mede doorheen helpt, behalve maar gewoon het ene been voor het andere blijven zetten, is blijven denken aan leuke dingen en blijven doen van leuke dingen (hoewel ook die soms ontaarden in ’moeten’…). Ik heb van jouw begeleiding geleerd om voldoende tijd te maken voor niets doen of beter gezegd: niets hoeven te doen. Ik worstel dus nog steeds wel mezelf maar weet veel beter er het hoofd aan te bieden maar ook weet ik dat het wel weer over gaat. Een paar dagen relaxt in het weekend, veel lezen met een kop thee erbij, beetje buiten zijn en ik ben wel weer oké. Wat ik van de sessies geleerd heb, is reëel met mezelf te praten of misschien af en toe gewoon ophouden met mezelf te praten. Het zoeken van ontspanning is ook heel belangrijk gebleken en af en toe de ruimte opzoeken, door buiten gaan wandelen of fietsen of een boek lezen. Helemaal geen ingewikkelde dingen maar vooral wel blijven doen. Ik ben zelfs voorzichtig weer begonnen met looptraining. De resetknop moet ik af en toe wel blijven zoeken maar tot nu toe heb ik ‘m wel steeds weer gevonden. Ik zou iedereen een traject met jou kunnen aanraden vanwege je prettige, nuchtere maar ook heel betrokken benadering. Het voelde als het ontwarren van een paar knopen. Ik ben heel blij deze ontmoetingen met jou te hebben gedaan .” Hartelijke groet,

L v.d. V.

‘I want to break free!’

“Het was een warboel in mijn hoofd. Alles leek een hoofdzaak en dan met name in mijn werksituatie. Ook kon ik niet verder denken dan van dag-tot-dag, meer ruimte was er niet. Mijn worsteling was dan ook hoe “te overleven” in een situatie waar ik niet meer overheen kon kijken en die een grote invloed had op mijn psychische en ook fysieke welzijn. Hoe kon ik nog naar de toekomst kijken? wat moest ik doen? wat kon ik doen? Op het advies van mijn huisarts heb ik gezocht naar een coach en hoe vind je die? Op google stond Gerry Schultinga simpelweg bovenaan, las haar website en heb haar toen gebeld, gewoon de eerste de beste, wat ook bleek. Niet gewend aan dit type begeleiding was vooral voor mij de vraag: hoe werkt dit? Is dit een wazig-gebeuren? Normaal gesproken ben ik iemand die zich niet graag laat vertellen wat hij moet doen, aan goede adviezen van familie en vrienden ontbrak het niet. Gerry gaf me echter vanaf onze eerste ontmoeting het vertrouwen dat er ruimte was mijn zorgen, overwegingen, afwegingen te uiten. Dat is er ook van gekomen. Gedurende de sessies liet Gerry mij op een effectieve manier zien waar ik stond, letterlijk en figuurlijk.  Dat werkte heel verhelderend deze confrontatie met jezelf, niet beïnvloed door welke belanghebbende dan ook. Hier ging het om mij, om een weg te vinden hoe me te handhaven onder een niet-aflatende werkdruk, al dan niet door mezelf gecreëerd. Wat ik ervan leerde heb ik ook weten over te brengen naar mijn werksituatie en daarop heeft men ook daar erkend dat de druk te groot was voor 1 persoon en zaken veranderd. De metafoor die Gerry gebruikte: “het afscheid nemen van het teveel” staat me dagelijks voor ogen. “I want to break free” was altijd mijn devies en daar heb ik nu de moed voor die mij ontbrak. Wat mij vooral beviel in de gesprekken met Gerry was haar volkomen onbevangen houding, niets was vreemd of onbespreekbaar, er was ruimte voor een lach en een traan, gewoon mens-zijn. Dat heb ik zelf als heel bevrijdend ervaren en om die reden kan ik Gerry aanbevelen aan een ieder, jong of oud, man of vrouw,  die zich vastgeknoopt voelt in situaties van welke aard dan ook, Gerry gaat je helpen de boel te ontwarren, zij kan dat!” Met vriendelijke groet, 

J.M.

‘Een mooie boost voor ons team’

“Heel hartelijk dank voor jouw inspirerende sessie zakelijk flirten! Er werd nog lang over nagepraat en het was een mooie boost voor ons team. En ik sluit niet uit dat er meerdere teams een beroep op je gaan doen. Ik blijf je promoten want ik vind je echt een topper! Dank!”

Joke Arends

Stichting de Hoven

‘Ik zit veel beter in mijn vel’

Wat ik nu merk is dat ik veel beter in m’n vel zit. Wonderbaarlijk laat ik veel meer dingen langs me heen glijden en dat is te merken aan m’n energieniveau! Ook op het werk gaat het beter. Ik krijg weer grip op m’n werk en ook onderling gaat het beter. Waarschijnlijk straal ik meer zekerheid uit en dat heeft ook z’n weerslag op de sfeer. Ik slaap veel beter dan maanden geleden en verwacht ook goed de vakantie ‘in te glijden’. Ik weet nog zo goed hoe ik me vorig jaar voelde toen ik twijfelde of ik hulp nodig had. Bah, wat een tijd. Wat ben ik blij dat ik op tijd hulp heb gezocht! Ik schat in dat de komende vakantie veel beter gaat uitpakken. Ik heb gewoon zin om leuke dingen te doen. De stijgende lijn heb ik dus te pakken. Wat ik vooral ook van je heb geleerd is dat ik snel de signalen van onbehagen bij mezelf herken. Ik ben beter in staat om mezelf een halt toe te roepen als allerlei gedachten met me aan de haal gaan. Dus meer regie op m’n eigen welbevinden. En… iets meer van jezelf houden en vertrouwen hebben in eigen kunnen wil ook wel helpen geloof ik ? Kortom, het gaat goed en ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit kan vasthouden. Nogmaals heel veel dank voor alle begeleiding de afgelopen maanden! Hartelijke groet,

T.M.

’Ik heb weer helder wie ik ben’

“Ik was mezelf kwijt geraakt. Dit had meerdere oorzaken. Voor mijn gevoel zat ik vast. Ik moest (her-)ontdekken wie ik ben, wat ik wil en wat mijn kwaliteiten zijn. Ik voel me nu goed. Een stuk lichter en vooral positief en sterk. Ik zit vol plannen. Ik heb weer helder wie ik ben, wat ik wil en wat mijn talenten zijn. Het gaat een fijn jaar worden ? Iedereen die behoefte heeft aan een stuk presoonlijke ontwikkeling zou ik een traject aanraden. Of het nou om loopbaanadvies gaat of mensen met een burn-out, ik geloof oprecht dat Gerry voor iedereen een passend traject kan vinden! Als mijn budget het toe zou laten zou ik mezelf regelmatig op een uurtje Gerry trakteren. Wat een cadeautje om met haar te mogen sparren.” Hartelijke groet, 

E. van B.

‘Ik heb geleerd te accepteren dat mijn persoonlijke situatie niet veranderd. De wijze waarop ik hiermee omga kan ik echter wel zelf bepalen.’

“Ik had te maken met verschillende ingrijpende situaties, in zowel mijn privé als werk. Daardoor stond ik met een been in een burn-out. Door het bewust inplannen van meer rustmomenten en meer tijd voor mezelf ben ik nu meer in balans. Ik kreeg inzicht in energievreters en dingen die mij energie geven. Dat betekende ook dat ik hierin keuzes moest maken en dingen los moest laten waarvan ik dacht dat ze belangrijk waren. Iedereen die op zoek is naar inzicht in zichzelf, burn-out-achtige klachten heeft en op zoek is naar meer energie of wil sparren over een bepaalde problematiek of keuze in werk of privé beveel ik Gerry van harte aan. Gerry heeft een luisterend oor, is spontaan, levenslustig en gericht op actie.Hartelijke groet,

E.K.

‘Ik voelde me erg gespannen en gestrest. Ik had vage lichamelijke klachten die ik niet kon duiden.’ “Ik had weinig contact met mijn gevoel. En daar wilde ik weer naar toe. Opnieuw leren luisteren naar mijn gevoel. Balans vinden tussen hoofd en hart. Het gaat nu heel goed! Doel bereikt. Ik heb belangrijk beslissingen genomen en ben mijn hart gaan volgen. Met een positieve afloop. Ik kreeg inzicht in patronen en structuren van mezelf en heb mooie en goede verandering kunnen bewerkstelligen. Ik heb weer contact met mijn gevoel. Luister veel meer naar mijn onderbuik en intuïtie. Ook kreeg ik inzicht in het feit dat het goed is als mens te blijven investeren in innerlijke ontwikkeling. Het is gebruikelijk om ons materieel zoals auto’s, fietsen, schoenen, tafels enz eens in de zoveel tijd te laten keuren, in de was te zetten, te laten verzolen enz. Een jaarlijkse innerlijke APK zal goed zijn! Zou een gewoonte moeten worden. Gerry is vakkundig! Ze weet in know-time de juiste interventie in te zetten waardoor de sessies constructief zijn. Met gerichte vragen komt ze tot de kern en met de juiste oefening is zij in staat op een veilige en overzichtelijke manier zaken in beweging te zetten. Geeft passende huiswerkopdrachten. Naast haar vakkundigheid heeft ze erg veel humor. Is ze lief, warm en oprecht betrokken. Erg fijn mens waar je alles zonder schaamte aan kan toevertrouwen. Mensen die vast zijn gelopen met zichzelf en die met een liefdevolle benadering en professionele aanpak willen en durven te veranderen wil ik Gerry van harte aanbevelen.” met vriendelijke groet,

Trui Vos

Ik had na de sessies heel veel positieve energie!  Werd veel creatiever en kon veel beter over zaken nadenken maar ook de zaken beter handelen!

Ik voelde mij over een aantal zaken heel onzeker, was heel omgevingsgericht en had weinig energie, zeker na een werkdag. Ik zei eigenlijk niet tegen mensen hoe ik erover dacht, voelde me onzeker daardoor, je gaat denken voor een ander. Ik wilde weer mijn eigen ik zijn, gedrag vertonen zoals die bij mij past, geen aangepast gedrag. De spirit weervinden. Gerry heeft me geleerd meer op mezelf te vertrouwen, te luisteren naar mijn lichaam, een andere insteek te kiezen en mezelf terugvinden. Met vriendelijke groet,

Gea Meijerman

Gemeente Midden-Drenthe

‘Ik zat vol tegenzin om aan coaching te beginnen’

“Hallo, mijn naam is Niki Tonkes. In mei ’10 kreeg ik van het UWV te horen dat ik een coach nodig was om er voor te zorgen dat ik sneller een baan kon krijgen. Nou, daar zat ik op te wachten, zat nog niet een half jaar in de WW en moest er zelf voor zorgen dat ik iemand vond waar ik regelmatig gesprekken mee zou hebben en dus internet afgestruind op zoek naar een werkcoach. Zo kwam ik bij Espiritu Coaching en wel bij mevr. G. Schultinga. Had eerst nog een andere mafkees gesproken die bij me thuis is geweest maar dat klikte niet. Mijn eerste afspraak was vooral voor Gerry denk ik een hele happening, ik zat vol tegenzin omdat ik het iets compleet onzinnigs vond om te doen, nou, al snel veranderde dat omdat ik Gerry heb leren kennen als een heerlijk warm mens die niet alleen inging op problemen die je kon hebben omdat je geen werk meer had maar ook naar de privé mens keek. We hebben samen veel besproken en gelachen en gehuild, dat laatste deed ik dus. Doordat Gerry regelmatig de vinger op de zere plek legde en daar op door ging op een lieve menselijke manier heb ik haar zeer leren waarderen en kon dus ook al gauw iedere keer weer heen gaan met een goed gevoel en kwam er met vaak nog een beter gevoel weer weg. Toch lukte het haar niet echt goed om mij te overtuigen van het nut van werkcoaches want nog steeds vind ik het een beetje onzinnig maar heb toch door opdrachtjes en dingen wat bij te houden geleerd dat er ook wel iets goeds uit voort komt J, heb dus ook veel gehad aan onze gesprekken. Nog steeds houd ik haar op de hoogte van mijn levenswandel ondanks dat ik sinds juni ’11 een baan heb, en toen ik dus het verzoek van haar kreeg om ook iets te schrijven voor haar site stemde ik daar volmondig mee in. Voor een ieder die ook eens bij Gerry langs “moet” komen van het UWV of om een andere reden consulting nodig heeft hoef ik niet te zeggen van sterkte, maar: Een fijne tijd met een fijn mens die goed weet waar ze het over heeft en echt iets, voor mij in elk geval, kan betekenen in waarvoor je ook bij haar komt. Gerry, ik heb je erg gewaardeerd in alles wat je voor me hebt betekend en nog doet, heel veel succes verder.” Lieve groet, Niki Tonkes

‘Collega met beide benen op de grond’

“Ik heb Gerry leren kennen als een enthousiaste, veelzijdige coach en collega. Gerry doet haar werk met plezier en overtuiging; het coachen van mensen geeft haar veel voldoening. Zelf opgegroeid in een ondernemersgezin weet ze haar kennis en ervaring op dit gebied goed over te brengen naar andere zelfstandigen. Gerry is een betrokken coach die met beide benen op de grond staat. Doelgericht en tevens in staat om mensen in contact te brengen met hun gevoelens en emoties. Met haar optimistische alsook realistische kijk op de dingen is Gerry een fijne collega om te sparren.”

Lilian Snijder

Manaz Coaching

‘Als je leert om besluiten te nemen kom je altijd verder!’

“Ik kan er eigenlijk niet omheen. Waar ik tegenaan liep was een overduidelijk 30-ers dilemma… Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik goed en waar word ik nou écht blij van? Allemaal vragen waar ik steeds vaker aan moest denken. En als je die antwoorden zelf niet precies kunt vinden, wordt het tijd dat iemand je helpt. Via via kwam ik terecht bij Gerry en de was redding nabij!

Grapje natuurlijk, maar ze heeft me wél echt geholpen. Inmiddels kan ik zeggen dat ik ‘gerepareerd ben’, zo noem ik het gekscherend als ik er met vrienden over praat. Het leven is natuurlijk altijd een zoektocht en het gaat nooit zoals je verwacht, maar het is lekker om een richting te hebben zodat je weet waar je naartoe kan werken. En daarbij, dat zoeken? Dat is zo erg nog niet.

Want als je leert om besluiten te nemen, leer je hier alleen maar van en kom je altijd verder. Dus dat doe ik nu, keuzes maken. Soms klein en soms ook groot, zoals het opzeggen van mijn baan en als freelancer verder gaan. Spannend, maar ook heel veel zin in.

Ik ben tevreden met en trots op het feit dat ik mezelf beter ken, voel wanneer ik iets wel of juist niet moet doen. Meestal dan, niet altijd. Maar je hoeft ook niet altijd antwoorden te hebben. Laat het maar gebeuren, fouten maken is ook niet erg. Hoort immers ook bij het leven en daar leer je van.

Gerry is een warme vrouw. Prettig om mee te praten, ze weet waar ze het over heeft. Met een gezonde dosis humor, waar ik zelf van hou, blijft ze met beide benen op de grond. Duidelijk een aanrader dus. 😉 Thanks voor alles!

 

Joricke Jaspers

Story Studio

’24 jaar oud. Een eigen huis, eigen auto, leuke vriedengroep, goede baan en gezond. Wat wil ik nog meer?’

 

‘Toch mist er iets! Een doel of iets om echt naar toe te leven. Tijdens je studenten tijd leef je naar het moment van het behalen van je diploma toe. En daarna? Ik kon direct aan de slag! En nu één jaar verder zit ik met een leeg gevoel. Dit gevoel kost me veel energie maar waar komt het gevoel vandaan?  

Ik merkte aan mezelf dat ik verkeerde keuzes maakte en stil stond in mijn ontwikkeling. Hier had ik hulp bij nodig en die vond ik bij Gerry. Een verademing! De eerste sessie had voor mij al een ‘obstakel’ weg genomen. Er was mij duidelijk wat ik ECHT niet wou.

De conclusie voor mij? Gewoon doen! Doorpakken, afscheid nemen van het gene dat mij afremt en geniet van het leven. Gisteren de juiste keuze gemaakt en dit heeft me de beste nachtrust sinds tijden bezorgt. Vandaag voel ik me opgelucht. Ik weet nu waar ik heen wil en dit had ik niet zonder de hulp van Gerry gekund.

 

Ik ben Gerry enorm dankbaar ze bood mij een luisterend oor. Ze kan je een heel goed beeld van jezelf geven en je helpen dingen duidelijker te maken. 

Thomas Jansen 

‘Ik zat de boel te bedonderen’

“Ik was somber en door negatieve ervaringen was ik mijzelf kwijtgeraakt. Ik zat mijzelf en mijn omgeving te bedonderen om maar zo goed mogelijk te willen overkomen.  Ik heb geleerd om naast het zorgvuldig communiceren van de situatie waarin ik zat, in mijn gevoel te komen. Te voelen waar je staat, en wat het met je doet. Nu gaat het heel veel beter met mij. Ik zal met en enige regelmaat een sessie afspreken om de kracht te bewaren. Het heeft mij rust, geloof in mezelf en zelfverzekerdheid opgeleverd. Een aanrader voor iedereen die zich wil openstellen om naar zichzelf te kijken en dat te willen voelen. Ik kijk zelf ook terug op een zeer plezierig en succesvol traject, Gerry. Voel dat ik stappen heb gemaakt die me weer op de juiste plek hebben gezet. Het is jou gelukt me dat te laten ondervinden en voelen. Hartelijk dank nogmaals.”

A.M. 

‘Ik kan weer genieten van mijn successen’

“Ik had het idee dat ik niet volledig gebruik maakte van mijn talenten en kwaliteiten. Ik kon niet los laten en wilde wel op hetzelfde tempo doorgaan. Ik heb vooral inzicht gekregen in mijn gedrag op het moment dat ik iets aan het doen ben wat eigenlijk niet bij mij past. Het zijn de energievreters, die ik heel graag wil negeren, die toch naar boven kwamen. Daarnaast heeft het inzicht gegeven in mijn eigen plannen om te gaan ondernemen, waar ik super blij mee ben!

Patrick Ruiter

Fotograaf en creatief meedenker

 

Na een periode van drie jaar hard werken om mijn nieuwe bedrijf op te zetten, liep het werk me over de schoenen’

Na een periode van drie jaar hard werken om mijn nieuwe bedrijf op te zetten, liep het werk me over de schoenen’

“Ik zat ik ongeveer tegen een burn-out aan. Terwijl het nieuwe bedrijf een groot succes bleek.

Gerry wist op een vriendelijke maar zeer heldere en doortastende wijze binnen korte tijd door te dringen tot de kern van het probleem. Wat in mijn geval géén probleem was met betrekking tot het zeer snel gegroeide bedrijf, maar op een geheel ander vlak lag dan waar ik het verwacht had. Hier zijn we het grootste deel van de tijd mee aan de slag geweest en het heeft mij uitstekend geholpen om zaken weer goed in perspectief te zien en de regie over mijn eigen leven weer terug te nemen. Ik ben erg blij met het resultaat en kan Gerry bij iedereen van harte aanbevelen! 

Elisabeth Zuiden

 

‘De druk van ‘moeten’ is behoorlijk afgenomen’

Na heb de coaching wandeling als heel erg prettig ervaren. Er kwamen dingen boven die ik wel al wist en dacht aan gewerkt te hebben maar onbewust hebben ze nog steeds invloed. Ook kwamen er nieuwe dingen naar boven. Door mij er even op een andere manier naar te laten kijken en dan vooral naar wat het met me doet. Heb de wandeling me weer rust en openheid gegeven. Op dit moment voel ik mij zelfs nog steeds rustig en is de druk van moeten van mezelf behoorlijk afgenomen. Hierdoor ben ik ook productiever bezig en zit zeker beter in mijn vel. Bedankt voor je open en eerlijke manier van coachen. Dat geeft vertrouwen en is heel erg fijn.” 

Arnold Fontein

De Stijlmeester 

Ik was mezelf kwijt. Ik had gebrek aan energie, was moe en emotioneel’

“Ik zat op werkgebied niet op de juiste plek, kwam uit een lange moeilijke situatie in een reorganisatie en zat, eigen diagnose, tegen een bore out aan (bij beide banen). Geen energie en ongelukkig in werksituatie.

Ik heb heel veel van de sessies geleerd.. Het was fijn om mijn frustraties te uiten en mijn onzekerheden te vertellen in een veilige omgeving. Ik werd getriggerd door tips en haar vragen. Precies wat ik nodig had! Gerry wist precies de juiste dingen te zeggen en daardoor de pijnpunten boven te halen. Naast wat ze zei was het ook de toon; prettig.

Nu gaat het goed met me. Ik heb weer rust, heb de energie terug en heb een goede focus op mijn toekomst. Ik weet wat ik wil, wat ik kan en hoe ik dit wil bereiken. Ik leg minder druk op mezelf.”

 L.H.

 

‘Zaken op het werk liepen totaal niet goed en privé heb ik het nodige verdriet meegemaakt’

“Voor dat ik naar Gerry ging liepen zaken op het werk totaal niet goed. Na privé het nodige verdriet te hebben meegemaakt en een worsteling met lichamelijke problemen was terugkeren op de werkvloer, na een paar maanden afwezigheid, een drama (voor mijn gevoel). Na mijn terugkeer op de werkvloer voelde ik mij niet meer veilig binnen mijn werk. Ook privé worstelde ik met allerlei vrijwilligerstaken. Ik heb Gerry als zeer plezierig ervaren. Ik voelde mij veilig en gehoord. Daarbij werd goed rekening gehouden met welke “aanpak” bij mij past (bijv. niet te zweverig). Ik voelde een klik en vond het altijd fijn om naar de afspraken te gaan. Ik ben goed met mezelf bezig geweest om uit te zoeken wat ik wil en waar mijn krachten liggen. Ook heb ik voor mezelf duidelijke keuzes gemaakt in wat ik wel en wat ik niet wil. Het heeft mij toekomstidealen gebracht: het opzetten van een eigen onderneming!”

Nancy Bekkering

Mantelzorgmakelaar van het Noorden

‘Ik sta weer in mijn eigen kracht’

“Ik ben bij Gerry terecht gekomen via het UWV waar ik een IRO traject mocht volgen. Ik heb een burn-out gehad en bleef met restverschijnselen zitten zoals slapeloosheid slechte concentratie, snel last van te veel prikkels. Het grootste probleem voor mij was dat ik totaal geen energie had, dit was in het begin ook ons hoofddoel om die omhoog te krijgen. Door Gerry heb ik geleerd om naar mijn gevoel tegaan, de kracht zit in mij, ik kan het vanuit mezelf halen, je hebt het altijd bij je! We zijn nu een half jaar bezig, waarin we veel hebben gepraat, gelachen en gehuild ( ik dan ). Verder doen we oefeningen, verschillende oefeningen, wat op dat moment nodig is. Stap voor stap ben ik nu een heel eind verder met mezelf, eerst was mijn toekomst grijs, ik kon mij er niet veel bij voorstellen, nu heb ik al veel beter voor ogen wat ik wel en wat ik niet wil, ik sta in mijn eigen KRACHT en dat is het verschil!

Pinet Vos

‘Ik weet nu waar ik naar toe ga’

“Waar wil jij naar toe? De vraag die menigeen in het leven heeft, Gerry heeft de antwoorden niet maar weet ze door verschillende manieren van aanpak bij je boven te krijgen. Mooie waardevolle coach gesprekken heb ik bij Gerry gehad ze is een doener en laat je de weg zien die voor je ligt. Ik weet nu waar ik naar toe ga en natuurlijk zegt Gerry dan, dat heb je zelf gedaan! Maar het is wel heel fijn dat ze me daarin op een professionele manier in heeft begeleid.”

Petra Brouwer

Trafficer, NDC Mediagroep Online

‘Vaak eindigde ik als 2e tijdens de sollicitatiegesprekken.’

“Voordat ik bij Gerry kwam had ik wat tegenslagen gehad bij het vinden van nieuw werk. Vaak eindigde ik als 2e tijdens de sollicitatiegesprekken.

Het was voor mij moeilijk de oorzaak te achterhalen. Kwam het door de manier waarop ik antwoord gaf op de vragen? Was er iets mis met mijn houding tijdens de gesprekken, waardoor de keus op de ander viel?  Lag het aan mij als persoon? Op een gegeven moment ga je aan alles twijfelen.

Gerry heeft de twijfels weg kunnen nemen door in gezamenlijkheid te achterhalen waar mijn “energie-lek” zat. Ikzelf zat in een heel andere richting te denken, maar door er samen tijdens de boostdag mee bezig te zijn vielen de puzzelstukjes op hun plek. Niet alleen was mijn inzicht in mijzelf vergroot, maar ook heb ik geleerd om die positieve energie weer te kunnen oproepen.

Tijdens mijn laatste sollicitatiegesprekken heb ik dit dan ook toegepast en deze keer was ik degene die aangenomen werd. Wat een overwinning!

Als je er voor open staat dan zal een boostdag met Gerry je niet alleen energie opleveren, maar je zult het ook gaan uitstralen, wat weer een positieve effect heeft op anderen.

Gerry, nogmaals bedankt voor wat je mij hebt gebracht.”

J.R.

‘Gerry heeft mijn vicieuze cirkel doorbroken’

“Gerry heeft mij geweldig geholpen in een hele moeilijke periode van mijn leven. Door een combinatie van heel veel factoren (gezondheid, werk, privé, etc.) ben ik tegen een burn-out aangelopen. Het probleem was dat je het zelf niet wilde of kon inzien dat je ook daadwerkelijk een burn-out hebt. Wat denken mensen wel niet van mij? En mijn werk dan, ik ben toch onmisbaar? Al met al zaken die er totaal niet toe doen. Het moment dat Gerry i.o.m. mijn manager de stekker eruit trok kwam er ruimte voor mij en viel er een last van mijn schouders. Het vervolg traject was lang, maar ik ging er…hoe gek het ook klinkt….met veel plezier heen, ik kon mijn verhaal kwijt! Gerry gaf je het gevoel dat je alles kon vertellen en daar heb ik dan ook gretig gebruik van gemaakt. Uiteraard was dit allemaal noodzakelijk om de onderste steen boven te krijgen en natuurlijk stuurde Gerry mij hier wel in, maar heb het nooit zo ervaren. Mijn sessies bij Gerry waren mijn momenten waar ik met een lekker gevoel vandaan kwam. De oefeningen waar ik eerst veel weerstand tegen had gingen steeds makkelijker en de wandelingen die we maakten gaven mij nieuwe inzichten. Nooit het gevoel gehad iets te moeten! Uiteindelijk ben ik privé weer heel gelukkig inmiddels vader van een prachtige tweeling die ondanks de vroeggeboorte (11 weken) zeer gezond zijn, geniet ik weer van mijn werk terwijl het ook mijn valkuil kan zijn en zie ik de toekomst met een glimlach tegemoet. Fysiek ben ik nog niet helemaal waar ik moet zijn, maar dat komt langzamerhand ook wel weer. Ik denk dat Gerry mijn vicieuze cirkel heeft doorbroken en mij een spiegel heeft kunnen voorhouden waardoor ik uiteindelijk heb kunnen inzien dat ik en ik alleen de controle over mijn eigen leven heb. Keuzes moet je zelf maken deze komen niet vanzelf op je pad hoeveel geduld je ook denkt te hebben!”

Marcel de Zeeuw

‘Iedere keer weer een spiegel’

“In de afgelopen maanden hebben we fijne gesprekken gehad. Iedere keer weer hield je me een spiegel voor. Dat was soms best lastig maar ook nodig om me te helpen. Dankzij jouw hulp voel ik mij nu een stuk beter! Je hebt me geleerd te focussen op het positieve, te vertrouwen op m’n gevoel en minder te malen. Vol vertrouwen vervolg ik mijn pad. Ik ben dankbaar dat je een tijdje meeglopen bent!! Dankjewel!” Hartelijke groet,

T.M.

‘Ik wist niet welke kant ik op moest’

“De zin: ‘Waar wil jij naar toe?’ was voor mij aanleiding hier over na te denken, en ik kwam er niet uit.  Ik zie het als een kruispunt waar ik op stond, en niet wist welke kant ik op moest. Mijn worsteling ging over mijn privé verleden, en mijn zakelijke toekomst. Ik heb samen met Gerry op dat kruispunt gestaan, en samen hebben we alle kanten opgekeken, en mede door Gerry kijk ik nu niet meer achterom. Ik heb Gerry ervaren als een prettig iemand waar ik alles tegen kon zeggen. Ik heb geleerd het verleden los te laten, en ze heeft meegelopen op de weg die ik ingeslagen ben. Nu  gaat het redelijk goed met me, de plannen moeten verder uitgewerkt worden, maar de toekomst blijft voorlopig erg onzeker. momenten van dipjes en vol vertrouwen. Werk is er wel, maar financieel gaat het moeilijk worden. De sessies hebben mij vertrouwen gegeven dat ik het kan. Mijn minpunten/aandachtspunten zijn besproken; hier doe ik zeker wat mee. Ik raad  Gerry aan als je zelf geen antwoord weet op je vragen, zodat je vast loopt. Dan is het goed om een buitenstaander er bij te betrekken. Gerry bedankt,  ik vond het prettig om samen met jou een stukje op mijn levenspad te lopen!” Hele vriendelijke groet,

B.Z.

‘Ik had last van paniekaanvallen waardoor ik niet meer auto durfde te rijden.’

“Ik kwam niet voor mezelf op en gaf naar mijn omgeving  niet goed mijn grenzen aan waardoor ik heel erg geleefd werd door anderen en mezelf op de laatste plaats zette. Nu gaat het  goed met mij! Ik heb een passie gevonden waar ik mijn werk van ga maken en waar ik heel veel energie uit haal. Ik voel me weer met mijn beide voeten stevig op de grond staan. En dat is een heel prettig gevoel!! Ik heb geleerd ik op tijd mijn grenzen aan moet geven bij mijn omgeving. Als ik dat niet doe dan loopt de spanning te hoog op in mijn hoofd en barst de bom en voel ik me niet fijn en merk dan dat de energie weer terug begint te lopen. Dus ik geef nu op tijd aan! Gerry  heeft de kracht je te motiveren om kritisch naar jezelf te leren kijken en je behoefte te bepalen. Ik denk dat het zelfs voor iedereen aan te bevelen is af en toe eens met Gerry te sparren over jezelf. Een soort van APK!!” Met vriendelijke groet,

M.N.

‘Ik worstelde met mijn gewicht en met wat ik nou echt wilde’

“Gerry zette al vrij snel iets in beweging bij mij. Ze was doortastend en vroeg door. Ik gun mezelf nu meer vrijheid en durf nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het probleem met eten is heel ver naar de achtergrond verplaatst.

Ik weet nu dat ik beter mag gaan luisteren naar mijn eigen gevoel. Dat ik mijn eigen pad mag bewandelen en niet dat van een ander. En dat ik confrontaties met mezelf niet uit de weg moet gaan, maar er juist ‘ja’ tegen mag zeggen. Daar ga ik van groeien!”

V.l.

 

 

‘Ik rij weer zonder paniek op de snelweg’

“Ik had enorm veel last van rij-angst. Dit uitte zich met name op de snelweg. Het beheersde zo enorm mijn leven, dat het niet langer kon. Ik werd er ontzettend onzeker door. Blijkbaar (wat je eigenlijk zelf ook wel weet) was mijn rugzak te vol. De vraag was alleen: hoe kan het dat ‘ie bij mij zo snel vol komt. Gerry was heerlijk verhelderend. Niet zweverig, humoristisch , maar ook confronterend. De sessies begonnen met een ‘selftest’,  voor mij heel verhelderend….Gerry legt op een heel duidelijke manier uit hoe je zelf in elkaar zit, en hoe anderen in elkaar zitten. Er wordt wel eens gezegd: niemand is hetzelfde……Ik weet dat nu, en leg me daar (bijna altijd) bij neer. Nu gaat het goed. Ik kan veel meer relativeren en meer dingen naast mij neerleggen. Heb minder faalangst, ben minder onzeker, en ik rij zonder paniekaanvallen op de snelweg! Ben meer zelfverzekerd, ben weer blij en pieker veel minder. Ik raad dit iedereen aan die het gevoel heeft weg te zakken in een diep dal.” Hartelijke groet,

Manon E.

‘De juiste vragen’

Ik heb veel steun van de Burnout coach Gerry Schultinga Ze doet het zeer goed weet hoe je moet sparren weet de juiste vragen te stellen, mocht je ooit in BURNOUT komen zoals ondergetekende , dan kan ik haar van harte aanbevelen, zonder haar was ik nog lang niet zover gevorderd. Daarom proficiat voor haar aanpak.”

Jos Vogel

‘Ik voel echt het zelfvertrouwen weer in mijn lijf!

“We hebben voor mij een super goed resultaat behaald tijdens de Boostdag.

Ik liep er tegenaan dat ik mijzelf niet goed genoeg vond en dat steeds probeerde op te lossen door nog meer kennis op te doen, ik ging van cursus naar cursus en durfde mezelf niet in de schijnwerpers te zetten. Hierdoor wisten potentiële klanten niet wat ik kan en wat ik voor ze kan betekenen. Met als resultaat dat ik zelf gefrustreerd raakte en ik mijn klanten niet het optimale resultaat kon geven.

Tijdens de boost dag ben ik weer in contact gekomen met mijn emoties en gevoelens, ik heb inzicht gekregen in hoe ik wil werken en hoe ik dit wil overbrengen aan mijn klanten. Ik merk dat ik veel meer zelfvertrouwen heb en dat ik heel duidelijk voor ogen heb hoe ik wil werken. En hoe ik dit in de markt wil gaan zetten. 

Ik durf meer voor mijzelf te kiezen en keuzes te maken. Daarnaast kan ik dat gevoel van zelfvertrouwen en kracht ook zo oproepen, door alleen maar aan de oefeningen te denken die ik met Gerry heb gedaan.

Met krachtige groeten, 

Renger van Dijk

Praktijk Physis Groningen

Thuis staat weer op nr.1 en dat is lang niet zo geweest!

 

“Ik wist niet hoe ik een aantal dingen op een rij moest krijgen. Ik was alleen maar bezig met werk en als ik thuis was ging dit gewoon door, hierdoor werd het er thuis niet gezelliger op. Ik vond het moeilijk om mijzelf wat meer vrijheid en rust te geven en dacht dat ik onmisbaar was. Ik dacht dit altijd wel zelf te kunnen oplossen maar doordat ik geen prater ben kropte ik alles maar op en deelde mijn probleem met niemand.

 Ik zit een stuk beter in mijn vel dan toen ik met de coaching begon. Heb ook meer rust en kan werk en privé makkelijker scheiden. Ook ben ik erachter gekomen dat ik moet doen waar ik gelukkig van word en met die plannen ben ik nu druk bezig!

 

Ik wilde graag weer de spontane en leuke man zijn die ik vroeger ook was. Weer een leuke man voor mijn vrouw en een leuke vader voor de kinderen, en moet zeggen dat dit al aardig gelukt is. Thuis ben ik weer stukken gezelliger! had het idee dat ik niet volledig gebruik maakte van mijn talenten en kwaliteiten. Ik kon niet los laten en wilde wel op hetzelfde tempo doorgaan. Ik heb vooral inzicht gekregen in mijn gedrag op het moment dat ik iets aan het doen ben wat eigenlijk niet bij mij past. Het zijn de energievreters, die ik heel graag wil negeren, die toch naar boven kwamen. Daarnaast heeft het inzicht gegeven in mijn eigen plannen om te gaan ondernemen, waar ik super blij mee ben!

 

Ralf Menke

Truck en Trailer Service 

‘Ik ben niet meer moe, mijn hoofdpijn is weg en ik ben veel zelfverzekerder. Dit is er allemaal veranderd tijdens de Boostdag!’

 

“Waar ik tegenaan liep is steeds de terugkerende pijn uit mijn jeugd, eenzaamheid in mijn relatie, angst voor autorijden, niet assertief genoeg zijn. De reden dat ik me bij jou heb aangemeld is dat ik een betere samenwerking tussen verstand en gevoel wilde bereiken en meer inzicht in mezelf en mijn relatie.  

Die gevoelens van verdriet heb ik een plek gegeven in die film waar ik in zat, niet in het leven waar ik nu sta.

Ik rijd zelfs weer in de auto naar mijn kinderen in Eindhoven en zing dan ontspannen met de radio mee!

Ik voelde me heel vertrouwd bij je en gehoord. Je gaf me het gevoel serieus genomen te worden en je hebt me zoveel meer inzicht gegeven. Dankjewel daarvoor! 

 

Marianne Wieringa 

Ik heb ontdekt dat ik creatief ben en mooie dingen kan bouwen’

“Passie en je bedrijf  maar blijven groeien tot dat je een burnout hebt.

Ik heb Gerry Schultinga leren kennen via Twitter. Zij was diegene die aan mijn tweets kon aflezen dat ik steeds dieper weg zakte in het succes van mijn bedrijf, terwijl ik steeds meer symptomen  had van uitputting.

Ik was van dokter naar ziekenhuis en naar fysiotherapeuten geweest en telkens waren mijn klachten vaag en niet verklaarbaar. Ja, mijn dokter had het bij het rechte eind alleen vond ik hem maar een vervelend mannetje die steeds zei dat ik aan stress leed. Elke keer als ik bij hem kwam zei hij dat het stress was. Op den duur ging ik niet meer naar de dokter want ik geloofde hem niet “hoezo ik heb stress, die man is niet goed bij zijn hoofd”, dacht ik.

Ik bedacht op een zekere dag maar een afspraak te maken met Gerry die vriendelijke vrouw van de twitter. Waarom? Nou ik dacht om te voorkomen dat ik in een burn-out zou belanden. Wat ik toen nog niet wist dat ik de instorting al nabij was. Ze waarschuwde mij en gaf me tips waar ik me voor afsloot. Geen van de adviezen kwam bij mij nog binnen. Mijn hersens stonden al op de veilige modus en gaven geen ruimte meer voor nieuwe prikkels.

In het tweede gesprek heb ik een contract gesloten met Gerry om aan mij zelf te gaan werken ik dacht nog steeds preventief met mij zelf bezig te gaan. Maar het was al te laat. Ik was al op gebrand. De 50 punten burnout symptomen test beantwoorde ik met 45x  ‘ja’ Niet veel daarna was ik helemaal opgebrand.

Mijn werk was allang niet meer leuk en fluitend ging ik al heel lang niet meer naar mijn werk. Ik heb een succesvol bedrijf maar genieten kan ik er niet van. Ik was negatief  ingesteld en zag  al heel lang niks meer positief. Het waren alleen maar de negatieve dingen die ik zag.

Doordat mijn hersens zich afsluiten voor nieuwe prikkels was het lastig voor Gerry om door te dringen en mij nieuwe inzichten te geven. Maar de wekelijkse sessies maakte ik kleine stapjes vooruit.

Tussendoor kreeg ik ook nog te maken met een depressie iets wat ik al gevoelig voor was, ook hier heb ik veel hulp en steun gehad van Gerry

In oktober heb ik besloten om thuis te blijven en het is nu april. Ik heb inmiddels dankzij Gerry ontdekt dat ik  totaal ander werk in mijn eigen bedrijf eigenlijk veel leuker vind. Dat ik nu wel thuis wat te doen heb en een hobby heb ontwikkeld.

Ik heb ontdekt dat ik creatief ben en mooie dingen kan bouwen. Zo heb ik een ijszeiler gebouwd. En dat een lange wandeling maken met de hond mijn hoofd leeg kan maken. Ook heeft zij me geleerd te voelen en te luisteren naar mijn lichaam en vooral dat die signalen geeft over hoe ik me werkelijk voel. Iets wat voor mij totaal nieuw was.

Al hoewel ik nog niet van mijn burn-out af ben,  ik ben zeker al 50% beter dan ik was dankzij Gerry Schultinga.”

Carl H.

 

‘Ik zocht iemand die door mijn praatjes heen kon prikken.’

“Ik wil mijn situatie niet uitzichtloos noemen voordat ik bij Gerry kwam. Ik ben positief ingesteld en had elke dag wel een klein geluksmomentje, maar ik vond het lastig dat gevoel vast te houden of weer op te roepen en merkte dat ik wat minder energie had voor bepaalde dingen. Ik kon moeilijk mijn bed uitkomen en zin maken om te werken werd af en toe ook een opgave. Juist ook door opdrachten uit te voeren werd ik letterlijk aan het werk gezet om zoek te gaan naar de verschillende beweegredenen voor mijn verlaagde energieniveau. Soms behoorlijk confronterend, maar tegelijk dan ook een eye opener. Gerry heeft me vooral bijgebracht dat ik soms even moet stilstaan bij het nu. Mede daardoor heb ik weer meerdere geluksmomentjes op een dag, ben ik weer onder de mensen te vinden (zonder dat dit werk gerelateerd is) en kan daar intens van genieten. Ik sta weer in mijn kracht en weet wat ik wil.” Met vriendelijke groet, ps. “Mochten mensen je bellen en twijfelen en graag iemand willen spreken die ervaring heeft mag je ze mijn telefoonnummer doorgeven. Ik doe graag een goed woordje voor je want ik heb het als zeer prettig ervaren!”

Daphne Veldman

 

‘Ik heb geleerd om niets te hoeven doen’

“Wat me er mede doorheen helpt, behalve maar gewoon het ene been voor het andere blijven zetten, is blijven denken aan leuke dingen en blijven doen van leuke dingen (hoewel ook die soms ontaarden in ’moeten’…). Ik heb van jouw begeleiding geleerd om voldoende tijd te maken voor niets doen of beter gezegd: niets hoeven te doen. Ik worstel dus nog steeds wel mezelf maar weet veel beter er het hoofd aan te bieden maar ook weet ik dat het wel weer over gaat. Een paar dagen relaxt in het weekend, veel lezen met een kop thee erbij, beetje buiten zijn en ik ben wel weer oké. Wat ik van de sessies geleerd heb, is reëel met mezelf te praten of misschien af en toe gewoon ophouden met mezelf te praten. Het zoeken van ontspanning is ook heel belangrijk gebleken en af en toe de ruimte opzoeken, door buiten gaan wandelen of fietsen of een boek lezen. Helemaal geen ingewikkelde dingen maar vooral wel blijven doen. Ik ben zelfs voorzichtig weer begonnen met looptraining. De resetknop moet ik af en toe wel blijven zoeken maar tot nu toe heb ik ‘m wel steeds weer gevonden. Ik zou iedereen een traject met jou kunnen aanraden vanwege je prettige, nuchtere maar ook heel betrokken benadering. Het voelde als het ontwarren van een paar knopen. Ik ben heel blij deze ontmoetingen met jou te hebben gedaan .” Hartelijke groet,

L v.d. V.

‘I want to break free!’

“Het was een warboel in mijn hoofd. Alles leek een hoofdzaak en dan met name in mijn werksituatie. Ook kon ik niet verder denken dan van dag-tot-dag, meer ruimte was er niet. Mijn worsteling was dan ook hoe “te overleven” in een situatie waar ik niet meer overheen kon kijken en die een grote invloed had op mijn psychische en ook fysieke welzijn. Hoe kon ik nog naar de toekomst kijken? wat moest ik doen? wat kon ik doen? Op het advies van mijn huisarts heb ik gezocht naar een coach en hoe vind je die? Op google stond Gerry Schultinga simpelweg bovenaan, las haar website en heb haar toen gebeld, gewoon de eerste de beste, wat ook bleek. Niet gewend aan dit type begeleiding was vooral voor mij de vraag: hoe werkt dit? Is dit een wazig-gebeuren? Normaal gesproken ben ik iemand die zich niet graag laat vertellen wat hij moet doen, aan goede adviezen van familie en vrienden ontbrak het niet. Gerry gaf me echter vanaf onze eerste ontmoeting het vertrouwen dat er ruimte was mijn zorgen, overwegingen, afwegingen te uiten. Dat is er ook van gekomen. Gedurende de sessies liet Gerry mij op een effectieve manier zien waar ik stond, letterlijk en figuurlijk.  Dat werkte heel verhelderend deze confrontatie met jezelf, niet beïnvloed door welke belanghebbende dan ook. Hier ging het om mij, om een weg te vinden hoe me te handhaven onder een niet-aflatende werkdruk, al dan niet door mezelf gecreëerd. Wat ik ervan leerde heb ik ook weten over te brengen naar mijn werksituatie en daarop heeft men ook daar erkend dat de druk te groot was voor 1 persoon en zaken veranderd. De metafoor die Gerry gebruikte: “het afscheid nemen van het teveel” staat me dagelijks voor ogen. “I want to break free” was altijd mijn devies en daar heb ik nu de moed voor die mij ontbrak. Wat mij vooral beviel in de gesprekken met Gerry was haar volkomen onbevangen houding, niets was vreemd of onbespreekbaar, er was ruimte voor een lach en een traan, gewoon mens-zijn. Dat heb ik zelf als heel bevrijdend ervaren en om die reden kan ik Gerry aanbevelen aan een ieder, jong of oud, man of vrouw,  die zich vastgeknoopt voelt in situaties van welke aard dan ook, Gerry gaat je helpen de boel te ontwarren, zij kan dat!” Met vriendelijke groet, 

J.M.

‘Een mooie boost voor ons team’

“Heel hartelijk dank voor jouw inspirerende sessie zakelijk flirten! Er werd nog lang over nagepraat en het was een mooie boost voor ons team. En ik sluit niet uit dat er meerdere teams een beroep op je gaan doen. Ik blijf je promoten want ik vind je echt een topper! Dank!”

Joke Arends

Stichting de Hoven

‘Ik zit veel beter in mijn vel’

Wat ik nu merk is dat ik veel beter in m’n vel zit. Wonderbaarlijk laat ik veel meer dingen langs me heen glijden en dat is te merken aan m’n energieniveau! Ook op het werk gaat het beter. Ik krijg weer grip op m’n werk en ook onderling gaat het beter. Waarschijnlijk straal ik meer zekerheid uit en dat heeft ook z’n weerslag op de sfeer. Ik slaap veel beter dan maanden geleden en verwacht ook goed de vakantie ‘in te glijden’. Ik weet nog zo goed hoe ik me vorig jaar voelde toen ik twijfelde of ik hulp nodig had. Bah, wat een tijd. Wat ben ik blij dat ik op tijd hulp heb gezocht! Ik schat in dat de komende vakantie veel beter gaat uitpakken. Ik heb gewoon zin om leuke dingen te doen. De stijgende lijn heb ik dus te pakken. Wat ik vooral ook van je heb geleerd is dat ik snel de signalen van onbehagen bij mezelf herken. Ik ben beter in staat om mezelf een halt toe te roepen als allerlei gedachten met me aan de haal gaan. Dus meer regie op m’n eigen welbevinden. En… iets meer van jezelf houden en vertrouwen hebben in eigen kunnen wil ook wel helpen geloof ik ? Kortom, het gaat goed en ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit kan vasthouden. Nogmaals heel veel dank voor alle begeleiding de afgelopen maanden! Hartelijke groet,

T.M.

’Ik heb weer helder wie ik ben’

“Ik was mezelf kwijt geraakt. Dit had meerdere oorzaken. Voor mijn gevoel zat ik vast. Ik moest (her-)ontdekken wie ik ben, wat ik wil en wat mijn kwaliteiten zijn. Ik voel me nu goed. Een stuk lichter en vooral positief en sterk. Ik zit vol plannen. Ik heb weer helder wie ik ben, wat ik wil en wat mijn talenten zijn. Het gaat een fijn jaar worden ? Iedereen die behoefte heeft aan een stuk presoonlijke ontwikkeling zou ik een traject aanraden. Of het nou om loopbaanadvies gaat of mensen met een burn-out, ik geloof oprecht dat Gerry voor iedereen een passend traject kan vinden! Als mijn budget het toe zou laten zou ik mezelf regelmatig op een uurtje Gerry trakteren. Wat een cadeautje om met haar te mogen sparren.” Hartelijke groet, 

E. van B.

‘Ik heb geleerd te accepteren dat mijn persoonlijke situatie niet veranderd. De wijze waarop ik hiermee omga kan ik echter wel zelf bepalen.’

“Ik had te maken met verschillende ingrijpende situaties, in zowel mijn privé als werk. Daardoor stond ik met een been in een burn-out. Door het bewust inplannen van meer rustmomenten en meer tijd voor mezelf ben ik nu meer in balans. Ik kreeg inzicht in energievreters en dingen die mij energie geven. Dat betekende ook dat ik hierin keuzes moest maken en dingen los moest laten waarvan ik dacht dat ze belangrijk waren. Iedereen die op zoek is naar inzicht in zichzelf, burn-out-achtige klachten heeft en op zoek is naar meer energie of wil sparren over een bepaalde problematiek of keuze in werk of privé beveel ik Gerry van harte aan. Gerry heeft een luisterend oor, is spontaan, levenslustig en gericht op actie.Hartelijke groet,

E.K.

‘Ik voelde me erg gespannen en gestrest. Ik had vage lichamelijke klachten die ik niet kon duiden.’ “Ik had weinig contact met mijn gevoel. En daar wilde ik weer naar toe. Opnieuw leren luisteren naar mijn gevoel. Balans vinden tussen hoofd en hart. Het gaat nu heel goed! Doel bereikt. Ik heb belangrijk beslissingen genomen en ben mijn hart gaan volgen. Met een positieve afloop. Ik kreeg inzicht in patronen en structuren van mezelf en heb mooie en goede verandering kunnen bewerkstelligen. Ik heb weer contact met mijn gevoel. Luister veel meer naar mijn onderbuik en intuïtie. Ook kreeg ik inzicht in het feit dat het goed is als mens te blijven investeren in innerlijke ontwikkeling. Het is gebruikelijk om ons materieel zoals auto’s, fietsen, schoenen, tafels enz eens in de zoveel tijd te laten keuren, in de was te zetten, te laten verzolen enz. Een jaarlijkse innerlijke APK zal goed zijn! Zou een gewoonte moeten worden. Gerry is vakkundig! Ze weet in know-time de juiste interventie in te zetten waardoor de sessies constructief zijn. Met gerichte vragen komt ze tot de kern en met de juiste oefening is zij in staat op een veilige en overzichtelijke manier zaken in beweging te zetten. Geeft passende huiswerkopdrachten. Naast haar vakkundigheid heeft ze erg veel humor. Is ze lief, warm en oprecht betrokken. Erg fijn mens waar je alles zonder schaamte aan kan toevertrouwen. Mensen die vast zijn gelopen met zichzelf en die met een liefdevolle benadering en professionele aanpak willen en durven te veranderen wil ik Gerry van harte aanbevelen.” met vriendelijke groet,

Trui Vos

Ik had na de sessies heel veel positieve energie!  Werd veel creatiever en kon veel beter over zaken nadenken maar ook de zaken beter handelen!

Ik voelde mij over een aantal zaken heel onzeker, was heel omgevingsgericht en had weinig energie, zeker na een werkdag. Ik zei eigenlijk niet tegen mensen hoe ik erover dacht, voelde me onzeker daardoor, je gaat denken voor een ander. Ik wilde weer mijn eigen ik zijn, gedrag vertonen zoals die bij mij past, geen aangepast gedrag. De spirit weervinden. Gerry heeft me geleerd meer op mezelf te vertrouwen, te luisteren naar mijn lichaam, een andere insteek te kiezen en mezelf terugvinden. Met vriendelijke groet,

Gea Meijerman

Gemeente Midden-Drenthe

‘Ik zat vol tegenzin om aan coaching te beginnen’

“Hallo, mijn naam is Niki Tonkes. In mei ’10 kreeg ik van het UWV te horen dat ik een coach nodig was om er voor te zorgen dat ik sneller een baan kon krijgen. Nou, daar zat ik op te wachten, zat nog niet een half jaar in de WW en moest er zelf voor zorgen dat ik iemand vond waar ik regelmatig gesprekken mee zou hebben en dus internet afgestruind op zoek naar een werkcoach. Zo kwam ik bij Espiritu Coaching en wel bij mevr. G. Schultinga. Had eerst nog een andere mafkees gesproken die bij me thuis is geweest maar dat klikte niet. Mijn eerste afspraak was vooral voor Gerry denk ik een hele happening, ik zat vol tegenzin omdat ik het iets compleet onzinnigs vond om te doen, nou, al snel veranderde dat omdat ik Gerry heb leren kennen als een heerlijk warm mens die niet alleen inging op problemen die je kon hebben omdat je geen werk meer had maar ook naar de privé mens keek. We hebben samen veel besproken en gelachen en gehuild, dat laatste deed ik dus. Doordat Gerry regelmatig de vinger op de zere plek legde en daar op door ging op een lieve menselijke manier heb ik haar zeer leren waarderen en kon dus ook al gauw iedere keer weer heen gaan met een goed gevoel en kwam er met vaak nog een beter gevoel weer weg. Toch lukte het haar niet echt goed om mij te overtuigen van het nut van werkcoaches want nog steeds vind ik het een beetje onzinnig maar heb toch door opdrachtjes en dingen wat bij te houden geleerd dat er ook wel iets goeds uit voort komt J, heb dus ook veel gehad aan onze gesprekken. Nog steeds houd ik haar op de hoogte van mijn levenswandel ondanks dat ik sinds juni ’11 een baan heb, en toen ik dus het verzoek van haar kreeg om ook iets te schrijven voor haar site stemde ik daar volmondig mee in. Voor een ieder die ook eens bij Gerry langs “moet” komen van het UWV of om een andere reden consulting nodig heeft hoef ik niet te zeggen van sterkte, maar: Een fijne tijd met een fijn mens die goed weet waar ze het over heeft en echt iets, voor mij in elk geval, kan betekenen in waarvoor je ook bij haar komt. Gerry, ik heb je erg gewaardeerd in alles wat je voor me hebt betekend en nog doet, heel veel succes verder.” Lieve groet, Niki Tonkes

‘Collega met beide benen op de grond’

“Ik heb Gerry leren kennen als een enthousiaste, veelzijdige coach en collega. Gerry doet haar werk met plezier en overtuiging; het coachen van mensen geeft haar veel voldoening. Zelf opgegroeid in een ondernemersgezin weet ze haar kennis en ervaring op dit gebied goed over te brengen naar andere zelfstandigen. Gerry is een betrokken coach die met beide benen op de grond staat. Doelgericht en tevens in staat om mensen in contact te brengen met hun gevoelens en emoties. Met haar optimistische alsook realistische kijk op de dingen is Gerry een fijne collega om te sparren.”

Lilian Snijder

Manaz Coaching