Inkoppertje

Kijk eens wat een samenspel! Het plezier en de energie spatten ervan af. Zie ze stralen! Ik heb het natuurlijk over het EK voetbal voor vrouwen.

Dit is natuurlijk gemakkelijk scoren voor mij. Ik wil je nog even laten genieten. Het kijken naar motiverende filmpjes brengt je immers in een positieve stemming. Daarna ga je weer fris en fruitig aan het werk. Een inkoppertje!

Alhoewel…

Dit geldt niet voor iedereen.

Want je zal toch vakantie vieren, je leven van een afstand bekijken en inzien dat je hierna gewoon weer doorgaat met wat je allang niet meer wilt.

Zoals Frank die mij mailde vanaf zijn vakantieadres: “Ik ben er helemaal klaar mee! Nu zie ik pas hoe hard ik het hele jaar bikkel, volledig gestrest op vakantie ga en ook dan mijn mail blijf checken. Ik moet altijd beschikbaar zijn. Ik kan en wil dit niet langer!”. Hier is dus werk aan de winkel. En Frank is niet de enige.

Geloof me, ik weet waar ik het over heb. Ik heb ook jarenlang geworsteld en had steeds het gevoel dat ik altijd wel ergens iets liet liggen of niet af kreeg. Steeds kwamen er ‘adhoc dingetjes’ voorbij die mijn aandacht opslokten. Want tja, als de klant aan jou als ondernemer een vraag stelt, wil je toch meteen paraat staan? Altijd bereikbaar en klantvriendelijk? Tot ik erkende dat het zo niet langer ging. Hoe meer uren ik draaide, hoe meer fouten er in mijn werk slopen. Ik raakte gestrest en sliep slecht. En daarbij… ik werd er helemaal geen leuker mens van. Ik zat continue met mijn aandacht ergens anders, dan waar ik me op wilde focussen. Vanaf toen ben ik gaan lezen over focus en energiebalans. Ik heb cursussen en trainingen gevolgd, zaken uitgeprobeerd en zo gefilterd wat echt werkt.

Inspiratie

Het resultaat
Waardoor ik nu… lekker ontspannen en relaxed onderneem. Ik begin uitgerust aan mijn dag en ik krijg mijn werk op tijd af. Sterker nog, ik hou tijd over om te doen wat ik echt graag wil! Zoals sporten en leuke dingen ondernemen met mijn partner, kinderen en vrienden. En dat is toch uiteindelijk waar het om gaat in het leven?
En dat is wat ik Frank ook gun. Want waar ik in geloof, als personal coach, is dat iedereen gelukkig mag zijn. Ik geloof oprecht dat dit mogelijk is. Zowel in werk als in privé.
Geldt dit ook voor jou?
Heb je het gevoel dat jij meer uit jezelf en uit je bedrijf kunt halen? Maar weet je niet precies wat de eerste goede stap is, naar succesvol ondernemen, zonder stress en met ruimte om te genieten? Onderzoek dan of het Succesprogramma Vol Energie Ondernemen iets voor je is.
Hier lees je er alles over!