Afgelopen week sprak ik een vriend die ik al sinds de middelbare school ken. Hij is boventallig verklaard bij de bank en  ‘op zoek naar een nieuwe uitdaging’ zoals dat zo mooi heet. Maar zo mooi vindt hij dit helemaal niet. Hij heeft geen idee wat hij wil en kan, want hij kent alleen maar De Bank als werkgever. Sterker nog, hij had nog nooit eens buiten de deur gekeken. Misschien ook wel logisch, want hij had immers de zekerheid van een betrouwbare werkgever en geweldige secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar echt lol in zijn vak, dat had hij al jaren niet meer. Daar werd hij zich nu ineens, nu hij buitenspel staat,  bewust van. Hij was stil blijven staan. Hij heeft naar zijn gevoel geen enkele reden om zijn bed voor uit te komen.

 

 

 

 

“Het ontslag valt me rauw op m’n dak en ik baal van mezelf dat ik nu zo passief ben. Ik ben niet vooruit te branden. Hoe doe jij dat toch”, vroeg hij. “Jij hebt inmiddels al zo’n 10 jaar een coachingpraktijk. Meestal wil jij na een paar jaar wel weer eens iets anders. Iets nieuws. Altijd die eigenwijze ondernemers enthousiasmeren of juist afremmen zodat het ze niet over de schoenen loopt. Jij blijft maar enthousiast over jouw vak, echt bevlogen. Hoe doe je dat?”

“Nou dat is eigenlijk heel simpel”, zei ik, “Ik blijf me verdiepen in mijn vak en ik gebruik veel variatie. Geen dag is hetzelfde. Bijvoorbeeld door eens een andere locatie te gebruiken  (binnen of buiten) en door het inzetten van verschillende instrumenten.” En dit altijd met passie en plezier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals de afgelopen maand met Anke (Albring Financieel advies). Ik organiseerde een hele leuke Boostdag ter afsluiting van het Succesprogramma. Dit programma leert je Ontspannen Ondernemen, waarmee je meer vrije tijd, meer rust en meer omzet krijgt. Hier heb ik altijd veel lol in en ik kan mijn creativiteit erin kwijt. Elke Boostdag is anders. Het resultaat is een bijzonder blije klant die een grote sprong voorwaarts heeft gemaakt.

En blije klanten, het lijken wel fans ;-), daar krijg ik natuurlijk ook weer veel energie van. Dat gun ik jou ook!

Anke: “Vrijdag had ik een geweldige Boostdag. Veel geleerd van en met Gerry over en met mijzelf. De hele dag mocht ik rijden in deze gave VW bus. Het was Top. Een dagje alle aandacht, liefde en energie voor mijzelf #blijeeikel”.

Creëer meer rust en energie en optimaliseer jouw focus in 1 dag!

Wil je graag meer weten over de Boostdag? Hier lees je er alles over.

De Boostdag is 1 dag volledige focus voor iets dat jij graag wil oplossen. Zonder afleiding van telefoon, ‘spoedklussen’ en andere zaken die jouw betrokkenheid vragen. Door jouw specifieke vraagstuk 1 volledige dag prioriteit te geven, boek je snel resultaat!

We doen dat in prachtige inspirerende omgeving, die maakt dat je deze intensieve dag ook ervaart als energiek, luxe en positief. De ommekeer van de spiraal.

De Boostdag kan ook ‘los’ van het Succesprogramma geboekt worden.

En die Bankvriend? Hij gaat komende week met mij op pad. Lekker in beweging en opnieuw ontdekken waar zijn passie ligt. 😉