Ik hoor mensen nogal eens zeggen: “Je vertelt niks nieuws, ik weet dit allemaal al”. Natuurlijk! Dat verbaast mij helemaal niks.

Zo zit het ook met Reint. Ik kwam hem tegen tijdens een ‘inspirerend event’ en hij vertelde me tijdens de lunch: “Ik heb soms van die dagen. Dan is er van alles wat moet gebeuren en mijn aandacht vraagt. Maar ‘van alles’ kan niet tegelijk, dat weet ik natuurlijk wel. Ik moet dan een keuze maken waar ik mee ga beginnen en dat vind ik heel erg lastig!

Dit blijft om me heen hangen en door mijn hoofd spoken. Ik laat me dan enorm afleiden en ga dan lekker een serie kijken of op Marktplaats struinen, waardoor ik uiteindelijk nergens aan begin. Ik heb dan misschien even een paar leuke uurtjes maar het helpt me niet. En ook dat weet ik wel voor ik eraan begin. Ik heb totaal geen focus.

En laat ik je dit zeggen: eerlijk gezegd ben ik daarom ook op dit event. Ik vind het leuk om andere ondernemers te ontmoeten en laat me graag inspireren. Dus ik weet zeker dat ik een leuke middag heb, maar het is ook een vlucht van waar ik eigenlijk mee bezig zou moeten zijn. En mijn focus vind ik hier zeker niet terug. ”Hij wist dit vast ook wel voordat hij zich voor deze leuke middag aanmeldde schat ik zo in. 😉

kennis is waardeloos

Maar nu even zonder gekheid. Alles al weten is misschien leuk, het klinkt heel interessant, maar het is waardeloos als je er niets me doet. Zo denk ik erover.
Precies zoals Reint al vermoedde, die focus vind je niet door afleiding te zoeken. Die vind je niet in de buitenwereld maar in je eigen binnenwereld. Daar moet je zijn. Eigenlijk dus heel dichtbij en kinderlijk eenvoudig!

Hoe kom je daar? Door je pc uit doen, de natuur in te gaan, door te gaan schrijven of door 10 minuten stil te zijn. Zo simpel is het!

Tien minuten per dag maken een wereld van verschil!

Wil je meer te weten komen over focus en gratis tips ontvangen? Klik op de button!