Mag ik je vertellen over een simpele manier om rustiger te worden en de concentratie te verbeteren? Je kunt het heel gemakkelijk toepassen waar je ook bent. Het klinkt misschien onlogisch maar je kunt aan de ruis en het lawaai van de wereld ontsnappen door te luisteren. Niet naar de geluiden van dichtbij, maar juist naar die van veraf. Het is een beetje te vergelijken met ver weg kijken. Je kijkt dan niet naar de details van de dingen dichtbij, maar je kijkt in de verte.

Een geluid in de verte

Zo kun je dit ook met luisteren doen. Het geeft je een totaal andere indruk van de wereld. Het geeft je letterlijk een ander geluid. In plaats van beperkt op details gericht te zijn wordt het ruimer. Je wordt creatiever en je kunt gemakkelijker het grote geheel zien dat je heel vaak ontgaat. Maar het mooiste effect vind ik wel dat je zelf kalmeert en het innerlijk geklets uitschakelt.

Hoe een geluid in de verte je de focus brengt waar het hoort.

Probeer het en neem echt even de tijd om het effect te ervaren. Zonder je op iets te concentreren luister je of je in de verte een geluid hoort. Laat je aandacht daarheen drijven. Merk je hoe alles helderder lijkt? En hoe jij je vanzelf rustiger bent gaan voelen? En dit alleen maar door te luisteren!

Wil je meer leren over focus? 10 minuten per dag maken een wereld van verschil! Klik en ontvang meer tips!