Na regen komt zonneschijn, maar niet voor iedereen blijkt. Zoals voor Wim. Wim heeft namelijk veel problemen. Twee hele grote donkere donderwolken met problemen. Een donkere wolk privéproblemen en een voor zijn zakelijke problemen. En deze twee donkere donderwolken lopen in elkaar over als een zware depressie. Hij ziet er geen gat meer in. Best logisch eigenlijk.

  

Gelukkig zag Wim tijdens de coachingsessie wel een piepkleine gaatje om te beginnen met starten met het verwijderen van 1 van de 2 probleemwolken. Let op mijn woorden ‘beginnen met starten’. En eerlijk is eerlijk, het viel hem niet mee. “Fijn Wim, het begin is er!” riep ik enthousiast. Ik zat op het puntje van mijn stoel.

ChHVw1QXEAAgXqW

 “Ja maar, volgende week is er wel weer een volgend probleem…” antwoorde Wim achteroverleunend en roerend in zijn koffie. Ik was er even stil van…
‘The mind is attracted to the negative – it is always seeking the next problem.’
Tja, in dat geval is kun je net zo goed stoppen met het oplossen van problemen. Er komen steeds weer nieuwe voor in de plaats. Verspilde energie. Het houdt immers nooit op? Nu begrijp ik ook hoe die twee hele grote donkere donderwolken boven Wim zijn ontstaan. En waarom ze daar zo graag blijven hangen.
Herken jij dit? Volgt voor jou het ene probleem het andere op? Heb jij altijd zorgen? Je mag ze met mij delen 😉 Graag zelfs! Wil je dat? Wil je mij mailen?
Bovenstaande foto is gemaakt oor Richardt Kiewiet. Ik volg hem op twitter. Hij maakt altijd prachtige natuurfoto’s van Ameland. je kun hem volgen opTwitter @Richardtkiewiet

Het is maar hoe jij kijkt!

 

Of zie ik het verkeerd? Het is maar hoe je kijkt. Geeft het opruimen van problemen ruimte voor nieuwe problemen of geeft het ruimte? Ruimte die jij zelf mag invullen of openlaten? Het is aan jou.
 
Nog even over Wim. Hij kwam bij mij vanwege stressklachten: “Ik krijg geen lucht, ik voel continue druk op mijn borst en ik heb een zwakke stem”. In het ziekenhuis zijn er allerlei onderzoeken gedaan. Er zijn longfoto’s genomen, Wim zijn bloed is onderzocht en medisch gezien is er niets aan de hand. Nu hebben vrijwel alle stressklachten een mentale oorzaak. Ik weet dat dit simpel klinkt en ik waag me dan ook niet op de stoel van de medici. Feit is wel dat ik steeds vaker doorverwijzingen krijg via de huis- of bedrijfsarts.
Negatieve gedachten en gevoelen hebben heel veel impact op je fysieke gestel. Heb je klachten neem jezelf dan eens onder de loep. Ik help je graag!
Zij gingen je voor Lees hier wat het hen heeft opgeleverd.
En meld je nu aan voor een vrijblijvende kennismaking!

Mooi

Hoe val je in slaap
Hoe begint je dag
Open je je ogen met een traan of met een lach
En kijk je om je heen
En zie je dan de zon
Of zoek je achter alles naar de schaduw op de grond
Leef je voor geluk
Of sterf je van verdriet
En voelt dat als een keuze of heb jij die keuze niet
Het maakt niet echt iets uit
Of dat de waarheid is of niet
Het is hoe jij het ziet

Bekijk de video Mooi van Marco Borsato