Onderweg in de auto deed ik vandaag een spelletje met mezelf. Ik moest nogal een eind rijden voor een leuke afspraak in het bos, en ik dacht, laat ik eens proberen of ik de hele weg maximaal 100 km per uur kan gaan rijden. En dus niet harder. Aangezien we dit in de toekomst toch moeten gaan doen met zijn allen. En het viel me vies tegen kan ik je zeggen, want ik wilde steeds maar harder en harder. Oké, ik ga een vrachtwagen voorbij en dan mag ik best iets sneller. Dat mag volgens mijn eigen spelregels, maar om daarna terug te gaan naar die 100, dat viel me echt niet mee. Ondanks die winterse buien wilde ik toch graag een flinke sprint gaan maken. En toen bedacht ik me ineens, zo doe ik dit zakelijk ook! Pats boem, het kwartje viel…

Het liefst wil ik continue op die snelweg racen. Steeds harder en sneller en knallen en meer! En het liefst ook vol focus vooruit. Maar ja, soms werkt dat gewoon even niet. Af en toe mag je die rust pakken. Dan moet je even van die weg af en een parkeerplaats zoeken, zoals ik nu ook heb gedaan om dit verhaal op te nemen.

Ik sta op een hele mooie plek vlak bij het Dwingelderveld en kijk richting het bos en door de bomen zie ik daarachter de heide en helemaal in de verte zie ik nog een auto rijden. Rust.

Rust om de dingen weer te gaan zien die ik echt heb te doen. I.p.v. er als een dolle aan voorbij te rijden en de juiste afslag te missen.

Steek je vinger op als jij dit ook hebt, dan mag jij een beurt overslaan 😉

Ik merk dat veel ondernemers worstelen met focus. Ze zitten vol geweldige ideeën maar maken niks af. En dat frustreert en remt af.

Ik ga een checklist maken, speciaal voor deze mensen en misschien ben jij daar wel een van. Zodat die geweldige ideeën eindelijk het levenslicht gaan zien en wij er allemaal van kunnen meegenieten.

Ik geef je dus de beste adviezen over hoe je ervoor zorgt dat je die focus krijgt en het liefst ook vasthoudt. Ik heb al wat goede ideeën liggen die ik wil aanvullen met nieuwe inzichten. Deze deel ik graag met jou. Heb je interesse? En wat zou jij graag willen weten over focus? Als je me dit mailt kan ik het toevoegen!

Heb je interesse in mijn heldere focus checklist? Met mijn beste adviezen? Laat het me weten! En stuur een mail naar gerry@gerryschultinga.nl met het onderwerp ‘focus’ Meer hoef je niet te doen. Dankjewel!

Mail me wat zou jij graag wilt weten over focus

Warme groet,

Gerry

Ps. Bovenstaande afbeelding is van Bol.com. Dus wil je zo’n leuk shirt als reminder dan weet je deze te vinden. 😉