Doe jij wel eens helemaal niks? En dan bedoel ik ook echt niks, zoals een beetje voor je uit zitten staren, een middagslaapje of een wandelingetje. Dit heet downtime. Je geest even helemaal tot rust laten komen. Dit is namelijk heel gezond en oh zo belangrijk in ons veel te drukke leven. Je heb het echt nodig om te kunnen groeien, om je creativiteit op ‘aan’ te zetten.

Zo kom je er ook achter wie je zelf bent en wat jij nodig hebt om prettig te kunnen leven.

De mooiste ingevingen ontstaan immers niet achter je bureau of tijdens het maken van ‘nog-meer-te-doen-lijstjes’. Ze ontstaan ‘zomaar’ als je onder de douche staat, in de auto zit of een eitje bakt. Op momenten dat jij je koppie niet overvraagt. Tijdens downtime komen de aha momenten vanzelf.

Maar ja, waar haal je die downtime vandaan? Jouw agenda staat immers al overvol; je hebt toch helemaal de tijd niet om een beetje te niksen? Als je het zo bekijkt heb je het mis! Als jij tijd maakt voor downtime, ga je ontdekken dat je veel productiever wordt. Je kunt in minder tijd veel meer werk verzetten. Dit geeft echt een heel voldaan gevoel! En bovendien hou je tijd over voor de dingen die er echt toe doen.

Hoe begin je?

Begin met een kleine eerste stap. Zo hou je het langer vol. Vandaag kun je bijvoorbeeld al beginnen met jezelf 10 minuten minder op sociale media te vermaken. Of in plaats van te lunchen achter je pc even een ommetje maken. Of 10 minuten eerder opstaan. Simpele voorbeelden waar je prima mee kunt starten en die gemakkelijk vol te houden zijn. Dit smaakt vast al snel naar meer!

  • Leg 10 minuten je telefoon of tablet weg.
  • Maak een lunchwandeling
  • Sta 10 minuten eerder op

Heb je nog mooie aanvullingen voor meer Down time? Vertel het me

Slim rusten.

Lange werktijden maken ons echt niet productiever. Je wordt productiever door slim te rusten. Alex Soojung-Kim (52) ontdekte na zijn burn-out dat hij met korte werkdagen veel productiever was. Hij schreef er het boek Rust in Uitvoering over. Ik deel dit artikel van de NRC, waarin Alex Soojung-Kim wordt geïnterviewd, graag met jou.

 

Neem die sprong en groei!

Geen tijd of ruimte voor coachingsessies en toch wil je graag groeien? Een sprong wagen richting jouw toekomst? Volg  dan gratis mijn online coachingssessies en neem die sprong en groei!

Hoe werkt het?

Je ontvangt elke dag, zeven dagen lang, een tip van mij. Met deze tip kun jij aan het werk op het moment dat dit jou uitkomt.

Zo werk jij stap voor stap aan die grote sprong vooruit. De sprong die jou brengt bij jouw doel, droom of wens. Het maakt niet uit hoe groot of klein. Blijkbaar is er iets wat jouw groei in de weg staat. Dit is het moment om het aan te pakken!

Klik op onderstaande link en doe mee!

 

Neem die sprong en groei!