Wat is geluk eigenlijk? Wanneer spreek je van geluk en wanneer heb je geluk? Dat is voor iedereen anders blijkt uit het World Book of Happiness. Een ding is zeker: geluk komt van binnenuit. Iemand die vrijwel niets bezit kan gelukkiger zijn dan iemand die de lotto heeft gewonnen. Ook speelt mee of je van nature positief in het leven staat of dat je het leven al gauw als zwaar ervaart. Toch kun je jouw geluksgevoel zelf beïnvloeden. Makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat?

3 gelukstips
Benoem aan het einde van elke dag 3 dingen die goed gingen die dag
Warm je aan mensen die het beste in je naar boven halen
Ga naar buiten, ga wandeleng, ga sporten, ga…

Wanneer je deze tips consequent naleeft, dag in dag uit, dan richt jij je vanzelf meer op het positieve. Houd jij dit 6 weken vol, dan heeft jouw brein een nieuwe verbinding gevormd. Het is een gewoonte geworden! Dit zal je geluksgevoel zeker vergroten.

Geluk is een hot item.
Er is sprake van een ware geluksindustrie. Wist je dat er wereldwijd wel meer dan 3000 (!) geluksprofessoren zich bezig houden met uit te zoeken wat ons gelukkig maakt? Voorheen lag de focus op wat ons ziek maakt. Iemand die heel veel onderzoek naar geluk heeft gedaan is Leo Bormans. Afgelopen maand was hij veel in het nieuws oa bij Cappuccino en De Wereld Draait Door.

Hij liet de gasten een leuk testje doen:

Wees 2 minuten stil en glimlach. Probeer nu tijdens deze 2 minuten aan iets negatiefs te denken en blijf glimlachen. Probeer het zelf maar eens uit!

Hier kun je het filmpje Leo Bormans bij DWDD bekijken.

Wil je meer lezen over geluk?

“De Geluksprofessor” geschreven door Patrick van Hees en The World Book of Happiness van Leo Bormans kan ik je zeker aanbevelen!