Afgelopen week overkwam het me weer, een heuse dip. Met veel gezucht en gezeur en geen zin om op te staan. De koffie viel verkeerd en mijn tenen waren te lang. Bah! Ik heb het niet vaak maar zo nu en dan trap ik er weer in (in een dip). Want zo zie ik het echt: ik had dit zelf kunnen voorkomen. Hoe?

 

Door beter naar mezelf te luisteren!

Want had ik eigenlijk wel voldoende slaap gehad, gezond gegeten, voldoende water gedronken, gesport en fijne vrienden ontmoet? Nee, want ik moest nog zoveel!

 

Was dit beter in balans geweest dan had ik geen centje pijn gevoeld. Maar hoe hou jij je leven in balans? Juist hiervoor zijn hele slimme apps ontwikkeld.Heel gemakkelijk, snel en sommige zijn zelfs gratis. Zo kun je exact registreren wat jouw behoeft is. Hier vind je een paar voorbeelden van:

GeluksApps

 

Liever op papier? Dat kan. Ik vond een mooi exemplaar:

Self-trackingschema

Geluksgevoel kun je trainen

Recente wetenschappelijke inzichten laten zien dat geluk een vaardigheid is die je kunt leren en controleren. Dit las ik op inspiratiepost.nl van Lies Pol. Net zoals je van regelmatig sporten fitter wordt, kun je ook je geluksgevoel trainen. Waar anders dan in Amerika, hebben ze hier meteen een toepassing voor bedacht:

Happify >>>

 

Bronnen: Intermediair, managersonline, nu.nl en Gezondheidsnet, psychologiemagazine, inspiratiepost.nl